Розділ Спорт

З нагоди Дня Незалежності України відбувся шаховий фестиваль

Автор Олександр Мельник 15 серпня 2016, 14:10
Вже стало гарною традицією, що щороку напередодні Дня Незалежності України в нашому місті проводиться  шаховий фестиваль. Цьогорічний «Шаховий фестиваль «Шепетівка -2016» проходив у міському шаховому клубі «Дебют» з 12 по 14 серпня. Фестиваль складався з двох турнірів: відкритого чемпіонату Хмельницької області з блискавичних шахів (12.08.2016) та відкритого чемпіонату Хмельницької області з швидких шахів (13-14.08.2016). Загалом у двох турнірах прийняли участь 40 шахістів (по 20 учасників в кожному турнірі) з п’яти областей України: Київської, Вінницької, Тернопільської, Житомирської та Хмельницької.
Відкритий чемпіонат Хмельницької області з блискавичних шахів проводився у 11 спарених турів за швейцарською системою, тобто матч між шахістами складався з двох партій. Контроль часу - 3 хвилини  з додаванням 2 секунд на хід кожному гравцю до кінця партії. В підсумку, у напруженій боротьбі та лише за додатковими показниками, перемогу святкував майстер спорту України зі Старокостянтинова Нечаєв Андрій (18½ очок). Друге місце посів гросмейстер України, бронзовий призер Чемпіонату Європи 2015 року з швидких шахів Разін Вадим (м.Хмельницький), який також набрав 18½ очок. Завдяки кращому коефіцієнту бухгольця та самовідданій грі в останній партії представниці з Нетішина Сафроновій Вікторії, яка зуміла відібрати одне очко у Пастухова Ігоря, третє місце посів автор цих рядків, КМС Мельник Олександр (15 очок). Кращим серед ветеранів став представник міста Шепетівки Охрімець Віктор. А кращий результат серед жінок продемонструвала шахістка з міста Хмельницького Понятишина Наталія.

Відкритий Чемпіонат Хмельницької області з швидких шахів проводився у 11 турів за швейцарською системою з контролем часу 15 хвилин з додаванням 10 секунд на хід кожному гравцю до кінця партії. В підсумковій таблиці після запеклих шахових баталій трійка призерів розмістилася наступним чином: 1 місце – Разін Вадим (10 очок); 2 місце – Трохимишин Сергій (9 очок, КМС з м.Житомир); 3 місце – Понятишин Ярослав (8 очок, КМС з м.Хмельницький ). Кращий результат серед ветеранів показав шахіст зі міста Славути Гіжицький Василь (5 очок).  Також у турнірі брало участь чимало шепетівських шахістів, кращий результат серед яких продемонстрував тренер Шепетівської ДЮСШ з шахів, КМС Ковбасюк Геннадій, який з 7½ очками поділив 4-5 місце з Нечаєвим Андрієм. А ветеран місцевих шахів Губін Олександр лише за додатковими показниками поступився Гіжицькому Василю у боротьбі за звання кращого серед ветеранів.

Призери турнірів нагороджені грамотами, медалями та призами. Чемпіони вибороли кубки відділу у справах сім’ї, молоді та спорту. Також президентом Хмельницької обласної федерації шахів Березою Петром Степановичем цінними шаховими призам, а саме шаховою літературою, були відзначені Понятишина Наталія, Швець Вікторія (сама юна учасниця наших змагань) та ветеран з м.Шумськ постійний учасник наших змагань Гладанюк Іван.

Змагання організовано та проведено Хмельницькою обласною федерацією шахів, Шепетівською федерацією шахів, Шепетівським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та за підтримки відділу у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Шепетівської міської ради. 
0
репостів
0
репостів