Розділ Спорт

Містом пройшов велопробіг маршрутом «Вишиваний Шлях»

Автор Олександр Мельник 23 червня 2016, 15:39
22 червня нашим містом пройшов Всеукраїнський велопробіг маршрутом «Вишиваний Шлях». Цей проект покликаний відкрити для усіх любителів пішого та велосипедного туризму мальовничі куточки нашої країни, привернути до них увагу та вибудувати маршрути для даних видів туризму.
Ще однією ціллю заходу є символічне об’єднання заходу та сходу нашої держави,  адже маршрут «Вишиваний шлях» протягується від Харкова до Ужгорода, а у самому велопробігу беруть участь дві групи велосипедистів, які їдуть із кінцевих точок «Вишиваного Шляху» назустріч одна одній. Протягом 18 днів учасники заходу їдуть маршрутом та відкривають для себе та усіх нас  Україну. Дві групи велосипедистів зустрінуться у Києві 27 червня, напередодні Дня Конституції України, таким чином символічно об’єднавши захід та схід нашої країни.

У Шепетівці учасники велопробігу отримали змогу перепочити та з новими силами вже наступного дня вирушили в сторону м.Полонного. Для учасників заходу було організовано нічліг у Шепетівській школі-інтернат, безкоштовне харчування та екскурсію музеєм М.Островського після якої у неформальній обстановці учасники велопробігу поділилися своїми враженнями від подорожі. Вражень за 12 днів подорожі назбиралося насправді багато: це і зустрічі з чудовими людьми, і прекрасні краєвиди, і боротьба з несприятливими погодними умовами та, авжеж, боротьба із собою – перевірка своїх сил та можливостей. В розмові ми дізналися, що у групі учасниками є як молоді двадцятирічні юнаки та дівчата, так і вже люди поважного віку: найстаршому учаснику велопробігу виповнилось 66 років. Також захід можна вважати і міжнародним, тому що у ньому беруть участь представники Білорусії (сімейна пара) та  Польщі.

Кілька слів хотілося б сказати і про побажання, які висловили, вже навчені досвідом, учасники велопробігу щодо того, що потрібно було б зробити щоб даний вид туризму розвивався. Перш за все це впорядковані місця для кемпінгу з елементарними санітарними умовами, або хостели. Також гарною є пропозиція при в’їзді у населений пункт розміщувати карту даного населеного пункту з зазначенням усіх важливих туристичних місць, зон відпочинку, інше.

До організації зустрічі учасників долучилися чимало людей та організацій: це і управління сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Шепетівської міської ради, і координатор велопробігу у Шепетівці Павло Котенко, ШМЦФЗН «Спорт для всіх», Шепетівська школа-інтернат та Музей М.Островського з прекрасною екскурсією. Спонсором виступив БФ «Зміцнення громад».

Учасники велопробігу продовжують свою подорож, ми ж їм бажаємо нових вражень, сил та наснаги здолати той шлях який вони обрали!
Останнє редагування 24 червня 2016, 17:48

Відео

0
репостів
0
репостів