Розділ Спорт

У Битві поколінь перемагають наставники

Автор Олександр Мельник 29 квітня 2016, 15:42
Протягом лютого-квітня в нашому місті проходили змагання «Битва поколінь – наставники проти вихованців». Тобто, між собою змагалися команди наставників (вчителі загальноосвітніх шкіл міста) та вихованців (збірні учнів загальноосвітніх шкіл міста). Учасники Битви поколінь змагалися в шести видах спорту: волейбол, баскетбол, теніс настільний, шахи, веселі старти та останнім заключним видом був міні-футбол.

Баскетбол

8 лютого матчем з баскетболу відкрилися змагання. В матчі з баскетболу команду вчителів представляли: Дмитрик Руслан (НВК№3), Самолюк Володимир (НВК№3), Вірченко Олег (ЗОШ№4), Гетманчук Сергій (ЗОШ№1), Загоронюк Юрій (СЗОШ№2), Панчук Олег (СЗОШ№2), Романюк Тетяна (ДЮСШ) та Бандура Анна (ЗОШ №8).

Вихованці були представлені збірною командою ДЮСШ.  Склад юнацької команди був наступним: Юзьков Тарас, Грига Андрій, Поворознік Костянтин, Капелюх Ярослав, Бородань Роман, Артеменко Давид, Атамась Віталій, Бондарук Дмитрій, Коськовецький Олександр, Липчук Віктор. Тренери: Григорчук Василь Миколайович та Гудима Віталій Іванович.

Сама гра, яка проходила у спортзалі НВК№1, виявилася дуже цікавою та, не зважаючи на підсумковий рахунок, напруженою. Боротьба на майданчику за кожен м’яч точилась до останньої секунди. Справедливості ради, слід зазначити, що «Наставники» з чотирьох періодів зуміли виграти тільки один, а саме другий період. У трьох інших періодах, як і в матчі в цілому, перемогу святкували «Вихованці». Підсумковий рахунок зустрічі 69-39 на користь команди юнаків.

Волейбол

Наступним видом спорту в змаганнях «Битва поколінь – наставники проти вихованців» став матч з волейболу.  Гра проходила у спортзалі СЗОШ№2.

Збірна наставників була представлена наступними вчителями: Гетманчук Сергій (ЗОШ№1), Самойлюк Володимир (НВК№3), Камкар Володимир (НВК№3), Дмитрик Руслан (НВК№3), Загоронюк Юрій (СЗОШ№2), Колісецький Вілен (НВК№1), Токмина Олександр (НВК№1).

Склад збірної школярів був наступний: Дигодюк Ігор (СЗОШ№2), Островський Сергій (ЗОШ№8), Грига Олександр (НВК№1), Ковальчук Сергій (ЗОШ№1), Гладій Богдан (НВК№1), Шевчук Дмитро (ЗОШ№8), Бруцький Дмитро (НВК№3), Кудрик Микола (СЗОШ№2), Кульба Дмитро (НВК№3). Тренер збірної Колодій Андрій Тарасович.

Головний суддя матчу Приходько Василь Іванович.

Матч проводився до трьох перемог по партіях однією з команд. Цього разу перемогу святкували наставники. Сама гра видалася видовищною та цікавою на інтригу. І хоча рахунок матчу 3-0 по партіях, назвати цю перемогу легкою не можна. Лише третя партія для збірної школярів видалася провальною, тоді як в перших двох партіях вони мали всі шанси здолати своїх більш досвідчених опонентів, про що і свідчать рахунки: 25-23 та 29-27.

Настільний теніс та шахи

Наступними пройшли змагання з тенісу настільного та шахів. В першому виді змагань перемогу святкували вихованці, які в напруженій боротьбі зуміли перемогти команду наставників з рахунком 5-4. Команда вихованців перемагала у складі: Кудрик Микола (СЗОШ№2), Атамась Віталій (НВК№3), Романець Андрій (НВК№1), Гетьман Анізія (НВК№1).

В турнірі з шахів, вже навпаки, сильнішими були наставники, які перемогли з рахунком 7-2. Хоча рахунок і розгромний, але партії проходили в безкомпромісній боротьбі. Команда наставників була представлена у наступному складі: Гетманчук Олена (СЗОШ№2), Приходько Василь, Іванюк Микола (ДЮСШ), Мосійчук Світлана (НВК№1), Савченко Валентина (ЗОШ№4).

Веселі старти

Наступні пройшли змагання «Веселі старти». На старт вийшли чотири команди, троє дитячих команд та команда наставників, а саме: СЗОШ№2, НВК№1, НВК№3 та команда «Наставники». Команди складалися з шести спортсменів: три представники жіночої статі та три представники чоловічої статі.

Змагання пройшли у дружній та веселій атмосфері, чим, на нашу думку, виправдали свою назву – «Веселі старти». Команди, демонструючи свою спритність, гнучкість, влучність та особливо завзятість в боротьбі за перемогу, змагалися в семи естафетах та спортивній вікторині.  

В підсумку перемогу святкувала команда «Наставники», яка, завдячуючи своєму великому досвіду, більш рівно пройшла всю дистанцію змагань. Склад команди-переможнеці наступний: Дмитрик Руслан, Гетманчук Сергій, Гетманчук Олена, Самойлюк Володимир, Мельник Анастасія та Романюк Тетяна. Друге місце виборола команда СЗОШ№2. Третє місце посіла дитяча команда НВК№1. Слід зазначити, що дитячі команди скадалися з юнаків та дівчат 6-9 класів.

Міні-футбол

В турнірі з міні-футболу, який пройшов 28 квітня, проти команди наставників виступили збірні команди юнаків НВК№3 та НВК№1. В коловому турнірі наставники зіграли в нічию 1-1 з командою юнаків НВК№1 та з рахунком 3-2 перемогли команду юнаків НВК№3. В свою чергу, юнаки НВК№1 перемогли юнаків НВК№3 з рахунком 6-1, що дозволило їм посісти перше місце в турнірі. Друге місце відповідно посіла команда «Наставники».

Загальні підсумки

В загальному ж заліку Битви поколінь перемогу святкує команда «Наставники», яка перемогла у змаганнях з волейболу, шахів, веселих стартів та у командному заліку звела у нічию змагання з міні-футболу. Вітаємо переможців!

Змагання організовано та проведено спільно Шепетівським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та відділом у справах сім’ї, молоді та спорту.
Фото із змагань
Останнє редагування 29 квітня 2016, 16:19
0
репостів
0
репостів