Розділ Спорт

Всеукраїнський шаховий фестиваль «Шепетівка-2014»

Автор Олександр Мельник 18 серпня 2014, 14:28
З 14 по 17 серпня в нашому місті проходив шаховий фестиваль «Шепетівка-2014», присвячений 23-ій річниці проголошення Незалежності України. Фестиваль є традиційним і цього року проводився вже всьоме поспіль. До Шепетівки на фестиваль завітали гості з: Києва, Дніпропетровська, Львова, Тернополя, Житомира, Рівного, Вінниці, Білої Церкви, Шумська, Хмельницького, Нетішина, Старокостянтинова, Полонного та інших невеличких міст та селищ нашої держави.
Фестиваль складався з двох турнірів: Відкритого чемпіонату Хмельницької області з блискавичних шахів та власне основного турніру. У чемпіонаті Хмельницької області з блискавичних шахів, який проходив 14 серпня взяв участь 31 шахіст. Турнір проходив за швейцарською системою у 18 турів з контролем часу 3 хв. з додаванням 2 сек. на хід кожному гравцю на партію. В підсумку, у виснажливих змаганнях перемогу з 16-а очками святкував минулорічний срібний призер, кандидат в майстри спорту з м.Хмельницького Разін Вадим. Друге місце з відставанням у 0,5 очка посів кандидат в майстри спорту, представник Дніпропетровська Бабій Ігор. Третім став майстер спорту зі Старокостянтинова Нечаєв Андрій.

В основному турнірі, який проходив з 15 по 17 серпня взяли участь 28 чоловік. Турнір проводився за швейцарською системою у 9 турів з контролем часу 1 год. 05. хв. Кожному гравцю до кінця партії. В підсумку, у важкій та напруженій боротьбі перемогу здобула жіночий гросмейстер, майстер спорту України Калініна Ольга (м.Тернопіль), яка набрала 7 очок. Друге місце з таким же самим доробком очок, але з меншим коефіціентом бухгольця посів Бабій Ігор. Третім став кандидат в майстри спорту з м.Хмельницького Понятишин Ярослав (6 очок). Кращим серед ветеранів став кандидат в майстри спорту з м.Києва Черних Володимир (6 очок). Серед юнаків до 16 років кращий результат продемонстрував першорозрядник з м.Житомира Ратнер Давид  (5,5 очка).

Також у фестивалі приймали участь представники нашого міста. Один з яких, кандидат в майстри спорту Янюк Володимир, лише за додатковим показником коефіціентом бухгольця поступився бронзовому призеру змагань. Фестиваль пройшов у дружній та теплій атмосфері. Призери змагань нагороджені, кубками, грамотами та призами.

Змагання організовано та проведено спільно Хмельницькою обласною федерацією шахів та Шепетівським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки відділу у справах сім’ї, молоді та спорту. 
0
репостів
0
репостів