Розділ Спорт

Відбувся обласний збір-змагання юних рятувальників

Автор Альона Мельник 22 травня 2014, 01:36
В період з 14 по 18 травня поблизу села Черче Чемеровецького району відбувся обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки». У змаганнях взяли участь 13 команд з різних районів та міст області.
Організаторами змагань виступили Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області, Департамент освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації, Управління з питань цивільного захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації, Навчально – методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області.

Програма змагань передбачала проходження рятувально-прикладної дистанції «Аварійно-рятувальні роботи в зоні техногенної аварії» та дистанції «Пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища «Крос-похід»».

В ході проходження етапу «Аварійно-рятувальні роботи в зоні техногенної аварії» учасники змагань показували вміння діяти в умовах радіаційно-хімічного забруднення, користуватись засобами пожежегасіння та проводити рятувальні роботи на воді. За результатами цих трьох конкурсів першість посіла команда Чемеровецького району, другий результат показала команда з міста Славута, а третіми були вихованці Обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді.

На дистанції «Крос-похід» кращими стали учасники з Шепетівського району, другий результат показали представники Полонського району, а третій – команда з міста Хмельницького.

В ході проведення усіх етапів відчувалась командна підтримка, згуртованість, прагнення перемогти.

У загальному заліку призові місця розподілились наступним чином: І місце – команда з Шепетівського району; ІІ  місце – команда з міста Славута; ІІІмісце – команда Обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Переможці  отримали від організаторів кубки, медалі, грамоти та пам’ятні подарунки. А команда Шепетівського району матиме честь представляти Хмельницьку область на ІХ Міжнародних (ХІV Всеукраїнських) змаганнях юних рятувальників «Школа безпеки».
Останнє редагування 22 травня 2014, 01:41
0
репостів
0
репостів