Розділ Події

Запустили найпотужніший у Західній Україні насіннєвий завод

Автор 25 жовтня 2012, 21:14

Корпорація «Сварог Вест Груп» ввела в експлуатацію сучасний насіннєвий завод з очистки, калібрування, протруєння та фасування насіння зернових, круп’яних та бобових культур в с.Лотівка Шепетівського району Хмельницької області на базі насіннєвого господарства елітної групи ТОВ «Лотівка Еліт», що входить до складу корпорації. Загальна вартість інвестицій склала близько 36 млн. грн.

Насіннєвий завод зведено на базі побудованої два роки тому сушарки Benelux американського виробництва та обладнаний висококласним устаткуванням фірми Cimbria (Данія), яке відповідає найвищим світовим стандартам в галузі насінництва. Партнером з постачання обладнання для протруєння насіння виступила компанія Syngenta. Продуктивність заводу  15 тонн/годину. На заводі вироблятиметься високоякісне насіння класу «еліта», 1-3-ої репродукцій.

Голова правління Корпорації «Сварог Вест Груп» Андрій Гордійчук: «Для Корпорації «Сварог Вест Груп» будівництво власного насіннєвого заводу – стратегічно важливий крок, оскільки якість насіння є одним з основних чинників, що впливає на врожайність сільськогосподарських культур. За нашими оцінками, сучасні технології доробки насіння дозволять збільшити врожайність по усіх групах зернових, круп’яних та бобових культур до 10%. Нам приємно, що даний завод стане першим насіннєвим заводом такого рівня у Західній Україні. Потужності насіннєвого заводу дозволять повністю забезпечити власні виробничі потреби Корпорації «Сварог Вест Груп» та надавати послуги по доробці насіння іншим виробникам у регіоні».

Директор Представництва Cimbria Unigrain А/С Оксана Стретович: «В результаті більш ніж 50-ти річного досвіду розробки, проектування і постачання устаткування з доробки насіння, ми створили технології, які відповідають найвищими стандартами європейської якості, забезпечують високопродуктивну, високоякісну і високорентабельну доробку насіння. Саме тому компанію Cimbria вибрали постачальником обладнання світові лідери насіннєвого виробництва: Syngenta, Monsanto, Pioneer, KWS, Maisadour, Euralis. І ми дуже раді, що компанія «Сварог Вест Груп» стає в один ряд з такими відомими іменами».

Менеджер по роботі з ключовими клієнтами (напрямок обробки насіння), регіон СНД, компанія Syngenta, Олександр  Астраханцев«Компанія Syngenta співпрацює з корпорацією «Сварог Вест Груп» вже не перший рік, і з року в рік наш спільний бізнес стабільно й стрімко зростає. Саме з огляду на подальші перспективи такого росту, ми інвестували в сучасне обладнання для протруювання насіння на заводі Корпорації. Ми впевнені, що питання якості обробки насіння нерозривно пов’язане з питаннями ефективності самих протруйників, а саме в цій галузі Syngenta є світовим лідером. Компанія Syngenta й надалі буде всіляко підтримувати виробників високоякісного насіння в Україні, пропонуючи як сучасні та ефективні препарати, так і унікальні сервіси з технічного забезпечення та підтримки виробників».

Насіннєва лінія «Сварог Вест Груп» складається з таких послідовних блоків:

- блоку попереднього очищення зерна - машини попереднього очищення Delta 144.2 (40 т/год) і тонкого очищення Delta 107 (15 т/год). Попереднє очищення дозволяє видалити сміття, пил і домішки. При цьому видаляється зіпсоване й бите зерно, що забезпечує найвищу якість оброблюваного насіння;

- трієрного блоку, де відбувається остаточне очищення насіння від великих і дрібних домішок;

- гравітаційного сепаратора (або вібропневмостолу), де насіння розділяється за питомою вагою;

блоку протруювання, який включає машину протруювання насіння Cimbria Heid Centricoater CC 150. Вона забезпечує абсолютну рівномірність протруювання всього насіння. Відповідно продукція, в результаті, відповідає усім міжнародним вимогам сертифікації насіння;

- дозуючого блоку;

- блоку фасування та затарювання.

Кожна машина обладнана власною системою аспірації, тобто в приміщення не потрапляє ні зерновий пил, ні хімічні препарати з протруйника; ступінь очищення повітря складає понад 99%. Для всіх електродвигунів застосована потрійна ступінь захисту, завдяки чому досягається майже абсолютна надійність двигунів.

Також варто відзначити добре налагоджену систему транспортування насіння між окремими блоками лінії ланцюговими, стрічковими конвеєрами, Z-норіями. Лінія обладнана повністю інтегрованою системою комп'ютерного контролю та управління, при якій усіма операціями можна управляти з одного комп'ютера, встановленого в операторській.

Виробництво всього насіннєвого матеріалу буде вестись під постійним контролем агрономів та технологів насіннєвого господарства Корпорації «Сварог Вест Груп», які пройшли відповідні навчання у данських фахівців та на українських насіннєвих заводах. Завдяки високому рівню автоматизації виробничих процесів, забезпечуватиметься цілодобове безперервне виробництво насіння в три зміни.

Останнє редагування 25 жовтня 2012, 21:33
0
репостів
0
репостів