Розділ Події

Шепетівчани взяли участь у меморіальному заході з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів

Автор shepetivka-rada.gov.ua 28 листопада 2015, 15:22
Молодь і люди похилого віку, політики й пересічні громадяни – всі в суботу, 28 листопада, схилили голови перед жертвами страшного Голодомору. Пам'ять про цю трагедію об'єднала багатьох українців.

День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

Не стало виключенням і наше місто. Сьогодні о 13.00 біля пам'ятного знаку «Жертвам Голодомору 1932-1933 рр.» зібралось чимало шепетівчан, які прийшли вшанувати пам'ять загиблих.

На заході були присутні міський голова Михайло Полодюк, його заступники, депутати міської ради, отець Василь Гетьман - настоятель храму святого Миколая Чудотворця, отець Василь Боднар - настоятель храму святих мучеників Бориса та Гліба, отець Бенедикт Свідерський - настоятель храму Воздвиження Хреста Господнього, працівники виконавчого комітету міської ради та районної державної адміністрації, освітяни, представники політичних партій, засобів масової інформації, громадські активісти, жителі міста.
Сьогодні вся Україна схилила голови перед загиблими в часи голодоморів. Трагедія Голодомору є важким уроком для України, для усього людства. Український народ, уся світова спільнота засуджують злочинні дії тоталітарного сталінського режиму, спрямовані на організацію голодомору, свідоме винищення цілої нації, наслідком якого є мільйони загиблих, десятки мільйонів ненароджених, понівечені людські долі. Терор голодом був не тільки і не стільки інструментом «колективізації» сільського господарства. Голодомор був спрямований на викорінення національної ідентичності українців в Україні і поза її межами. Голодомор став інструментом знищення української культури, ліквідації залишків української державності. Згадаймо і схилимо голови перед усіма, хто безвинно загинув під час голоду. Пам'ятаймо про цю трагічну сторінку історії України, єднаймося аби не повторилося лихо на рідній, українській землі.
Священнослужителі провели спільну молитву за померлих від голоду земляків. Опісля учасники меморіального заходу вшанували померлих від голодоморів хвилиною мовчання та поклали траурні вінки, квіти, композиції з житніх та пшеничних колосків до підніжжя пам'ятника, встановили лампади та свічки.

О 16:00 шепетівчани матимуть змогу долучитись до загальнонаціональної хвилини мовчання та всеукраїнської акції „Запали свічку пам'яті", запиливши свічку у своїх домівках.
0
репостів
0
репостів