Розділ Події

Шепетівський паливний склад повернули громаді

Автор 09 жовтня 2015, 17:41
Прокуратура Хмельниччини повернула громаді ще один незаконно проданий майновий комплекс комунального підприємства „Облпаливо”. Про це повідомила прес-служба відомства.
За черговим позовом прокуратури Хмельницької області рішенням господарського суду області визнано недійсним договір купівлі-продажу майнового комплексу Шепетівського паливного складу комунального підприємства „Облпаливо” площею 285 кв. м, майданчиків та під’їзної залізничної колії з естакадою загальною площею майже 3600 кв. м, та зобов’язано повернути це майно Хмельницькій обласній раді. Вказаний майновий комплекс паливного складу вартістю 652 тис. грн. у 2012 році було незаконно продано одному з Київських заводів, а той у подальшому відчужив майно іншому столичному підприємству.

Прокуратурою в суді доведено, що укладання договору купівлі-продажу майнового комплексу Шепетівського паливного складу КП „Облпаливо” проведено на аукціоні з порушенням вимог законодавства за відсутності обов’язкового волевиявлення обласної ради. Зазначене стало підставою для пред’явлення прокуратурою позову, який рішенням суду задоволено, а незаконно реалізований паливний склад комунального підприємства підлягає поверненню у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області.

Раніше, за аналогічним позовом прокуратури Хмельницької області, судом визнано недійсними окремий пункт рішення обласної ради про включення 523 кв. м будівель та під’їзних майданчиків цілісного майнового комплексу паливного складу КП «Облпаливо» в Ізяславському районі до переліку об’єктів, які підлягають викупу, та договір купівлі – продажу цього майна
0
репостів
0
репостів