Розділ Події

Шепетівчани відзначили День міста

Автор shepetivka-rada.gov.ua 28 вересня 2015, 19:37

27 вересня відбулося святкування Дня народження рідного міста. Напередодні урочистостей, в суботу, вулицями міста відбувся мотопробіг байкерів з національною символікою. По його завершенні учасники акції висадили кущі самшиту біля пам'ятника Тарасу Шевченка.

За давньою гарною традицією в День міста виконувач обов'язки міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк відвідав пологовий будинок, де привітав двох новонароджених шепетівчан.

Святкові заходи відбулися на площі імені Тараса Шевченка. Тут були розгорнуті виставки художніх творів учнів та викладачів шкіл естетичного виховання, виставки сувенірної продукції, народних умільців. Місцеві виробники, підприємці виставляли усілякі наїдки, дари осені. Чарували погляд квіткові композиції, шанувальники декоративно-прикладного мистецтва милувалися полотнами художників та виробами народних умільців.

Офіційна частина свята розпочалася із привітань керівництва міської ради. Михайло Полодюк у своїй вітальній промові зазначив:

Шановні шепетівчани! І знову до нас на поріг завітав щедрий вересень, тож маємо гарну нагоду зібратися усією громадою, аби ще раз відзначити разом День народження нашого чарівного міста. У ці дні кожен з нас відчуває себе частиною великої родини. Це свято об'єднує усіх, кому дороге місто. Ми з вдячністю згадуємо всіх, хто творив його славетну історію, збагачував традиції, розбудовував, боронив від ворога. Усі досягнення, якими багате наше місто, складаються з щоденної праці. Тож я дякую кожному з вас за всі добрі справи, вчинки, наміри та починання, спрямовані на розвиток рідного міста, покращення добробуту його жителів. Зі святом вас, дорогі шепетівчани!

В урочистій обстановці Михайло Іванович нагородив Почесними грамотами міської ради представників трудових колективів підприємств, установ та організацій міста.

Кожен учасник дійства знайшов заняття до душі. Якщо малеча без перепочинку розгойдувала надувні батути і вишиковувалась у чергу до атракціонів, то дорослі поспішали оглянути виставки народних умільців і юних художників.

Продовженням святкових заходів стало мистецьке свято, під час якого талановита шепетівська молодь і гості міста дарували усім присутнім свої пісенні та танцювальні композиції.

Своєрідною родзинкою свята став молодіжний квест «Я люблю своє місто». Захід проведено за ініціативи відділу у справах сім'ї, молоді та спорту міськвиконкому, Молодіжної ради та школи лідерів учнівського самоврядування. Участь у квесті взяло 9 команд. Їм необхідно було пройти 10 етапів, під час яких чекали завдання, виконуючи їх учасники квесту отримували орієнтир для переходу на інший етап. Учасники гри отримали багато позитивних вражень, у них був присутній командний дух. Завершився квест біля пам'ятника Тарасу Шевченка, де кожній з команд необхідно було процитувати вірш Кобзаря. Переможці визначалися за тривалістю вирішення завдання і були відзначені грамотами та подарунками. Переможцем квесту стали команди НВК № 3 «Джура» та НВК №1 «ШТУРМ». Друге місце розділили між собою громадська організація «ВНК Воля» та загальноосвітня школа № 3 «Спрайт». Третє місце посіла команда загальноосвітньої 2 «Лідери».

Незважаючи на похмуру погоду святковий настрій у міському парку культури та відпочинку шепетівчанам дарували учасники свята народної творчості. Зокрема, тут були виступи аматорських колективів, були організовані розважально-ігрові програми для дітей, працювали атракціони. Усе це відбувалось під супроводом торгівельного обслуговування.

Фотозвіт із святкування Дня міста
Останнє редагування 23 вересня 2017, 20:23
0
репостів
0
репостів