Розділ Події

Апеляційний суд не задовільнив апеляційну скаргу шепетівського стрільця з “ДНР”

Автор Афіна Черкезова 19 серпня 2015, 16:08
Сьогодні Апеляційний суд Хмельницької області не задовільнив апеляційну скаргу шепетівського стрільця з “ДНР” та залишив чинним вирок Шепетівського місьрайонного суду. Терорист засуджений на 10 років ув’язнення.
Ще у березні суд довів, що раніше судимий мешканець міста Шепетівка Дмитро Єфімов з позивним “Фіма” брав участь у бойових діях на боці терористичної організації “ДНР”.

На початку червня 2014 року Єфімов вирішив вступити до терористичної організації “ДНР” та на її стороні брати участь у бойових діях проти сил АТО. По телефону знайденому в Інтернеті він зв’язався з представником “ДНР” та вже 18 червня вже прибув в окупований Донецьк. Звідти його відрядили в Слов’янськ, де видали форму, зброю та посвідчення члена “ДНР”.

Оскільки Дмитро Єфімов проходив строкову службу у прикордонних військах, у нього був досвід поводження зі зброєю. Його розподілили стрільцем-розвідником, він брав участь у розвідувальних операціях та навчав інших бойовиків. У середині липня він отримав поранення в голову. Після лікування на початку серпня підсудний повернувся в Шепетівку, де підтримував зв’язок з бойовиками та планував повернутись в “ДНР”, щоб знову брати участь у терористичних діях.

В апеляційній скарзі Дмитро Єфимов звертав увагу суду на те, що раніше суд не врахував певні обставини та просив пом’якшити його покарання. Дмитро Єфімов стверджував, що покинув “ДНР” та більше не мав наміру туди вертатись, а коли його затримали – співпрацював з досудовим слідством. Окрім того, він наполягав на тому, що в жодній бойовій сутичці участі не брав, а поранення отримав осколкове. Так само, як і мирні жителі отримують поранення.

Він зазначив, що сам надав слідчим інформацію про бойовиків, місця їх дислокації та посвідчення бойовика ДНР, яке рідні Єфімова видали слідчим після його телефонного прохання.

Сам Дмитро Єфремов попросив суд звернути увагу на те, що його намір повернутись в “ДНР” нічим не підтверджений.
Я вважаю, що моя вина у тому, що я збирався повернутись – нічим не підтверджена. Також те, що я підтримував зв’язок з бойовиками – не підтверджено. Те, що в матеріалах справи є прослуховування телефону – я жодної оперативної інформації не передавав і не збирався, хоча проживав на одній площі з підполковником. Те, що я підтримував зв’язок – то я спілкувався і з людьми, які тоді і зараз воюють на боці збройних сил України.
Перед тим як судді відправились в нарадчу кімнату Дмитро Єфімов розповів, що до “ДНР” його штовхнула повна відсутність підтримки від держави після його звільнення з в’язниці.
Мотиви, які мене штовхнули на це – брак уваги держави після звільнення. Я не отримав жодної допомоги чи підтримки. Я був без роботи і без житла. Я думаю, враховувати цей людський фактор теж важливо. Якщо людина звільняється і не має ніякої підтримки, навіть не має де переночувати.
Проте апеляційний суд Хмельницької області залишив попередній вирок чинним. Дмитра Єфімова позбавлено волі на строк 10 років.
http://ngp-ua.info/2015/08/22528

Відео

0
репостів
0
репостів