Розділ Події

Шепетівські самооборонівці написали відкритого листа президенту, міністру оборони та українським волонтерам

Автор 03 серпня 2015, 14:17
Схоже шепетівський військомат став улюбленою зброєю недобросовісних держслужбовців, правоохоронців та бізнесменів, проти громадських активістів. Два місяці тому ми вже писали, як після фіксації правопорушення шепетівським прокурором, журналіста Олега Орленка "замовили" на відправку у армію. Нині через свою активну громадську позицію страждає вже шепетівська ГО "Хмельниччина. Самооборона і контроль".
Після низки викриттів стосовно діяльності військового комісара, певних місцевих депутатів та бізнесменів, всім членам громадської організації прийшли повістки в армію. У найактивніших шепетівьских волонтерів не залишилось іншого виходу, аніж просити про допомогу президента України, міністра оборони та весь волонтерський корпус нашої країни. Наводимо текст листа повністю.
Президенту України - Верховному Головнокомандувачу Збройних Сил України Порошенко Петру Олексійовичу
Міністру оборони генерал-полковнику Полтораку Степану Тимофійовичу
Волонтерському десанту в Міністерстві оборони України

Відкритий лист

Шепетівська самооборона - одна з перших волонтерських організацій, яка створилася після Майдану та одна з найактивніших, яка допомагає бійцям в зоні АТО. 8 квітня 2014 року було зареєстровано відокремлений підрозділ громадської організації «ХМЕЛЬНИЧЧИНА, САМООБОРОНА І КОНТРОЛЬ» в м. Шепетівка, який почав займатися волонтерською діяльністю. За період своєї діяльності волонтерами здійснено 20 гуманітарнх поїздок в зону АТО. А це більше 100 днів на передовій в найгарячіших точках сходу, близько 100 т. відправленого вантажу, понад 3000 бійців взутих, одягнених, забезпечених найнеобхіднішими речами.

Окрім допомоги військовим, наша організація має активну громадянську позицію. Ми разом з громадою міста боронимо майно Шепетівки від зазіхань нечесних на руку чиновників та бізнесменів, захищаємо права шепетівчан. Очевидно, що така діяльність подобається не всім, для прикладу Шепетівському військовому комісару Ігорю Гуменюку, якому виділили 10 000 кв.м землі. Це при тому, що пробув він в зоні АТО лише 20 діб та ще і отримав посвідчення учасника бойових дій. Самооборонівці обурились даному факту та запропонували розділити по 2000 кв. м. п’ятьом учасникам АТО. Рішення міської ради, звичайно, не відмінилося, але через місяць, 11 червня 2015 року, в штаб самооборони, представник військкомату приніс одночасно 45 повісток волонтерам.

Показовим є той факт, що була навіть повістка для жінки.  Це свідчить про те, що військкомат використовував не свої бази даних, а списки членів нашої організації, які ми їм надавали певний час тому. Більше того в неофіційних розмовах рядові працівники військкомату підтвердили, що повістки нам виписали за вказівкою зверху. Це вже другий подібний випадок у нас -  вже набула розголосу історія, як повістку отримав журналіст Олег Орленко, який зафіксував порушення місцевого прокурора.

Ніхто з наших хлопців не ховався і не відмовлявся від військового обов'язку. В перші хвилі мобілізації було призвано 10 самооборонівців, які уже відслужили та повернулися до волонтерської діяльності, 7 чоловік наразі несуть службу як в добровольчих батальйонах, так і в ЗСУ.

Та коли повістки отримують всі члени нашої організації, це повністю паралізує нашу діяльність. Вже у вівторок забирають на навчання наших найактивніших волонтерів, які безпосередньо вкладали свої кошти, возили гуманітарну допомогу, можна сказати, були міцним фундаментом організації. До прикладу – підприємець Михайло Верхогляд, на підтримку бійців витратив особистих коштів понад пів мільйона гривень.

Прикро коли війну певні особи використовують в своїх інтересах і прикриваючись нею розправляються з неугодними.  Ще більше пригнічує те, що таким чином дискредитуються ЗСУ загалом, що в нинішній воєнний час просто злочинно. Але найбільше втратять бійці, які не отримають допомогу від своїх земляків.

Закликаємо вас гідно зреагувати на вищезгадані зловживання та дати нам змогу займатися нашою діяльністю надалі.

Слава Україні! Героям Слава!
Останнє редагування 03 серпня 2015, 16:50
0
репостів
0
репостів