Розділ Події

В Шепетівській виправній колонії відбувся «День відкритих дверей»

Вже традиційно у травні місяці Шепетівська виправна колонія (№98) управління ДПтС України у Хмельницькій області відкриває свої двері для громадськості, рідних та близьких засуджених, а також засобів масової інформації. Цього року даний захід відбулося 19 травня.
У цей день усі відвідувачі колонії мали змогу почути історію установи, на власні очі побачити відділення, в яких проживають засуджені, церву, в якій вони задовольняють духовні потреби. В їдальні для засуджених присутні не тільки побачили процес приготування їжі, але й самі спробували смак приготовленого та власноруч випеченого хліба. В кімнатах психоемоційного розвантаження для засуджених гостям закладу розповіли про роботу, яка проводиться із даною категорією осіб, задля того, щоб вони звільнилися з місць позбавлення волі законослухняними та повноцінними членами суспільства.

Але найбільш приємним моментом як для засуджених, так і для рідних, які приїхали, був момент зустрічі. Чоловіки зустрічали своїх коханих букетами квітів, а ті, в свою чергу, не могли стримати сліз радості від довгоочікуваної зустрічі. Адже не кожний день у них є можливість побачитись і поспілкуватися у невимушеній атмосфері. Маленька Ліля, яка приїхала до свого батька, міцно пригорнувшись до рідних пліч, запевнила усіх, що дуже чекала цієї можливості побачити свого татуся.

Подібні заходи і надалі проводитимуться в колонії, адже це дає змогу представникам громадськості, рідним та близьким засуджених відвідати установу та побачити умови відбування покарання, а також допомогти процесу виправлення та ресоціалізації громадян, які позбавлені волі за скоєні злочини.
Останнє редагування 20 травня 2015, 17:56

Відео

0
репостів
0
репостів