Розділ Події

НВК №1 таки присвоєно ім’я Миколи Дзявульського

Автор 28 листопада 2014, 17:50
НВК №1 таки присвоєно ім’я Миколи Дзявульського Фото shepetivka-rada.gov.ua
Вчора відбулася 61-сесія міської ради, скликана розпорядженням в.о. міського голови з метою розгляду ряду важливих питань із самоврядування та соціально-економічного життя міста. Вів депутатське зібрання в.о. міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк.

Першим розглянутий був проект рішення про присвоєння НВК №1 ім’я героя України Миколи Дзявульського, який довгий час працював у навчальному закладі вчителем географії. За дане рішення депутати проголосували одноголосно.

Далі було заслухано начальника фінансового управління міськвиконкому Василя Дрища, який доповів про внесенні зміни до бюджету міста на 2014 рік. Головним чином це стосувалось фінансування навчальних закладів міста. Окрім цього депутати надали матеріальну допомогу воїнам, які приймали участь у Антитерористичній операції. На сесії за пропозицією депутата Валерія Федорова прийняли рішення рекомендувати підприємцям забезпечити позначення товарів російського походження словами «Товари з Російської Федерації».

Після цього начальник управління житлово-комунального господарства Павло Цвіркун розповів про програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста на наступні чотири роки. Після змістовної доповіді Павла Ігоровича депутати затвердили дану програму.

Про затвердження «Програми заходів забезпечення обороноздатності військових частин та інших військових формувань Шепетівського гарнізону, територіальної оборони та мобілізаційної підготовки у місті на 2014-2019 роки» депутатам доповів головний спеціаліст з питань мобілізаційної роботи Леонід Дмитрук.

Основною передумовою розробки даної програми є зростання соціальної напруги у країні внаслідок втручання Російської Федерації у внутрішні справи України та прийняття низки нормативно-правових актів на загальнодержавному рівні, які регламентують функціонування на території населених пунктів нових військових формувань 

Цільовими групами в процесі реалізації даної програми є: військові частини та інші військові формування Шепетівського гарнізону, жителі міста Шепетівки, організації, установи та підприємства, які здійснюють свою діяльність на території міста, та орган місцевого самоврядування, до повноважень якого віднесено забезпечення безпеки шепетівчан.

Програма може бути запроваджена у разі введення на території держави або у окремих її місцевостях режимів надзвичайного або воєнного стану.

Основними завдання програми є підвищення обороноздатності військових частин та інших військових формувань Шепетівського гарнізону, забезпечення охорони і оборони території міста Шепетівки.

Також на сесії заслухано інформацію начальника управління освіти Людмили Тихончук про хід виконання міської Програми навчання, виховання, підтримки та розвитку обдарованих учнів «Творча обдарованість на 2011-2015 роки».

За словами керівника запроваджуючи в життя дану програму управління освіти, в першу чергу, сприяє системному формуванню освітніх процесів у місті, підвищенню їх ролі в житті міської громади, підтримці та створенню сприятливих умов для розвитку обдарованої молоді, становлення творчої особистості.

На основі міської Програми складені програми у загальноосвітніх навчальних закладах, хід виконання яких розглядається на педагогічних радах.

Виконання основних завдань Програми сприяло підвищенню рівня професійної компетентності педагогічних працівників, які працюють з обдарованою молоддю.

Окрім цього, депутати прийняли міську програму виготовлення містобудівної документації, підтримали рішення про відчуження частки у статутному капіталі ТОВ ТРК «Шанс», про списання майна з балансу централізованої бухгалтерії відділу культури, надали дозвіл на приватизацію жилих приміщень гуртожитку по вулиці Ватутіна, 59, тощо.

Із розглянутих на сесії питань ухвалено відповідні рішення самоврядного органу.
0
репостів
0
репостів