Розділ Події

Шепетівка відзначила свій День народження

Автор 29 вересня 2014, 17:14

Вчора головна площа міста - площа ім. Т.Шевченка, повнилася шепетівчанами. Тут численні виставки-ярмарки, звучання українських пісень тішили шепетівчан та гостей міста. Це у Шепетівці відбувалось свято народної творчості «З чистих джерел», присвячене Дню міста.

Урочиста частина відзначення Дня народження Шепетівки розпочалась із вітального слова в.о. міського голови, секретаря міської ради Михайла Полодюка. Михайло Іванович відзначив, що неповторну ауру міста творять багаті культурні та духовні надбання у поєднанні з наполегливістю та працелюбністю шепетівчан, які єднаються задля спільного комфорту у власному домі. «Особливо сьогодні, у непростий для українців час, шепетівчани об’єднують сили задля захисту України від російського агресора та окупанта. Шепетівчани воюють на передніх рубежах і не бояться заглядати смерті в очі під Іловайськом, Маріуполем, Донецьком, Луганськом, Дебальцевим … Багато шепетівчан надають посильну допомогу на фронт, таким чином по шматочку будуючи перемогу над імперією зла», - наголосив Михайло Іванович. Очільник міста побажав шепетівчанам мирного неба, спокою, добробуту та радості кожній шепетівській родині. Опісля привітання Михайло Полодюк відзначив Почесними грамотами міської ради представників підприємств, установ та організацій міста.

Символічно та знаково, що у рік 200-річчя Дня народження видатного українського діяча Тараса Шевченка у Шепетівці встановлено та відкрито пам’ятник українському пророку.

Також шепетівчанам презентовано виставку «Шепетівка крізь віки», де зазначено відомі дати з історії міста та розміщено фотокартки, що відображають історичні події із життя містян.

Продовженням святкових заходів стало літературно-мистецьке свято, під час якого шепетівська талановита молодь і гості міста дарували усім присутнім свої пісенні та танцювальні композиції, а також декламували твори Великого Кобзаря.

Радували жителів та гостей міста традиційна виставка творів образотворчого мистецтва викладачів та учнів шкіл естетичного виховання «У сяйві вічної краси – душа рідного міста», виставка-ярмарок творів декоративно-ужиткового мистецтва художників і народних умільців Шепетівки та інших міст України, виставка-продаж продукції підприємств харчової промисловості міста, тощо.

Маленькі шепетівчани катались на атракціонах. Усі бажаючі мали змогу взяти участь у спортивних змаганнях зі стрітболу, ДАРЦу.

Також для жителів міста працювала майстерня із боді-арту, а активна молодь міста провела благодійну акцію «Жінки для армії», під час якої юні шепетівчанки у військовій формі фотографувались із жителями міста і таким чином збирали благодійні внески для допомоги учасникам АТО.

Родзинкою свята став патріотичний флеш-моб, учасники якого демонстрували єдність та повагу до свої держави та прагнення жити у мирній країні.

Більше фото ви знайдете тут

Останнє редагування 23 вересня 2017, 20:16
0
репостів
0
репостів