Розділ Події

В Шепетівці відбулося засідання обласної робочої групи з питань вимушених переселенців

Автор shepetivka-rada.gov.ua 01 вересня 2014, 18:38
У Шепетівці триває робота із забезпечення соціального захисту переселенців, які продовжують прибувати зі Сходу. Для того, щоб більш оперативно та ефективно вирішувати проблеми людей, які приїхали до міста та районну, у п’ятницю в приміщенні Шепетівської районної ради відбулося засідання обласної робочої групи з питань вимушених переселенців, які прибули з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.
На засіданні робочої групи були присутні заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення у Хмельницькій області Микола Дідик, голова Шепетівської райдержадміністрації Микола Дорощук, заступник в.о. міського голови Юрій Вахоцький, начальник управління праці та соціального захисту міськвиконкому Сергій Білас, а також представники управлінь та відомств — надзвичайних ситуацій, освіти, регіонального розвитку, міграційної служби, пенсійного фонду, шепетівського міськрайонного центру зайнятості, тощо.За словами Миколи Дідика голова Хмельницької обласної державної адміністрації Леонід Прус нещодавно взяв участь у засіданні Міжвідомчого координаційного штабу та нараді з керівниками регіональних штабів з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Станом на 28 серпня 2014 року на території області перебуває 2160 переселенців, з них з АР Крим та м. Севастополя – 441, з Донецької та Луганської областей – 1719. На території міста Шепетівки таких людей є 47 осіб.

Сергій Білас у своєму виступі наголосив, що питання належного перебування вимушених переселенців в місті наразі одне з найбільш важливих, а проблеми, з якими звертаються люди, потребують негайного розв’язання. «Ми повинні працювати з людьми, надаючи їм максимально можливу допомогу. Нам необхідно докласти всіх зусиль, щоб якнайшвидше та найефективніше розв’язати нагальні проблеми громадян, які не з власної долі опинилися в такому тяжкому становищі», - зазначив Сергій Григорович.

Серед актуальних питань, на які отримали відповіді переселенці: громадянство, реєстрація тимчасового проживання і тимчасове безкоштовне розселення, працевлаштування, питання надання медичної допомоги, тощо.
0
репостів
0
репостів