Розділ Події

"Житлофонд" оштрафували аж на 2 тис. грн

Автор 27 липня 2014, 22:00
Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПП "Управлінська компанія "Житлофонд" (м. Шепетівка) на 2 тис. грн за зловживання монопольним становищем.
Відділення встановило, що виконавчий комітет Шепетівської міської ради у 2012 році на підставі розрахунків підприємства встановив тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для кожного будинку, що обслуговується підприємством.

Разом з тим, Державна інспекція України з контролю за цінами повідомила про невідповідність розрахунків вимогам чинного законодавства.

Зокрема, було відсутнє документальне підтвердження площі прибудинкових територій. До тарифів включені  плата за вивезення твердих побутових відходів, витрати з повірки лічильників та з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання і холодного водопостачання, при цьому рішення органу місцевого самоврядування про визначення ПП «Управлінська компанія «Житлофонд» послуг виконавцем цих послуг відсутнє.

Крім того, у тариф безпідставно включено плату за послугу з вивезення твердих побутових відходів та норми їх накопичення у розмірі, встановленому для КП «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство».

Зважаючи, що споживачі не мають альтернативного джерела отримання послуг, підприємство, користуючись монопольним (домінуючим) становищем, встановило власні умови надання послуг.

Дії виконавчого комітету Шепетівської міської ради, які полягали у встановленні тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкової території, розрахованих ПП "Управлінська компанія "Житлофонд" з порушенням вимог чинного законодавства, також визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.
0
репостів
0
репостів