Розділ Події

Підсумки скликання позачергових сесій районної та міської рад

Автор 28 січня 2014, 16:14
На недільному загальнонародному Віче було зачитане Звернення до Президента України і голови Верховної Ради України, у якому висловлювались думки шепетівчан щодо суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації, що склалася в державі внаслідок антинародних та незаконних дій режиму Януковича В.Ф., засуджувалися дії органів внутрішніх справ України, прокуратури, судів, які підтримують злочинний режим. Звернення мали підтримати депутати на сесійних зібраннях шепетівської міської та районної рад 28 січня 2014 року.

На засідання Шепетівської міської ради із 40 депутатів з'явилося лише 20, тобто одного депутата не вистачило для кворуму, щоб сесія відбулася. На сесію не зявилися: Антонюк Сергій Андрійович, Банкова Лідія Олександрівна, Бондарчук Сергій Іванович, Головань Віктор Васильович, Демянов Анатлій Анатолійович, Котенко Марія Михайлівна, Краєвський Олександр Миколайович, Курганський Олександр Олексійович, Киян Віктор Михайлович, Кикоть Микола Юрійович, Липкань Анатолій Всеволодвич, Можейко Галина Опанасівна, Собчук Наталія Миколаївна, Стасюк Наталія Василівна, Степич Ігор Михайлович, Трофімчук Ігор Петрович, Турінський Володимир Володимирович, Турінський Олександр Васильович, Чикін Володимир Ілліч, Шайнога Юрій Миколайович.

Проте на сесію з'явилися небайдужі громадяни міста, керівники громадських організацій, політичних партій, устав та підприємств. На зібранні міським депутатам М.І. Полодюком було повідомлено про створення депутатської групи "Народна Рада". Не залишились байдужими до подій у своїх виступах депутати міської ради Єсіпова О.С., Юзвенко О.О. Від імені матерів виступала Сондей Надія.

Начальник Управління Пенсійного фонду України Танасієнко Л.П. схвильована поділилась інформацією про те, що організації не продовжили термін оренди приміщення, де до цього часу, вже понад 15 років, вони працюють. Це приміщення  будинку побуту (2 поверх), яке на даний час є в управлінні Шепетівського ремонтно-експлуатаційного підприємства (директор - Шайнога Ю.М.) Та всі зрозуміли, що керують цим будинком керівники виконкому і, мабуть, вже найшли таких, що заплатять більше та ще й у їх кишеню. Людей це стурбувало, бо на кону робота важливої організації з виплати пенсій громадянам, тому було засуджено такі дії шепетівського керівництва. Депутатам міської ради, які не з'явилися на засідання і які у своїй більшості є членами Партії Регіонів, було вкотре запропоновано здати партійні квитки і перейти на сторону народу.

Після завершення засідання усі присутні ходою пішли до приміщення районної ради. Депутати районної ради виявили більш активну громадянську позицію і у своїй більшості з'явилися на сесію, на якій підтримали звернення до Президента України та Голови Верховної ради України. Голова районної ради Ковальчук М.С. приєднався до депутатів і проголосовано воно було одноголосно.
Наступне загальнонародне Віче відбудеться о 15 годині в неділю на Площі Шевченка.

0
репостів
0
репостів