Розділ Події

У Хмельницькому висловили недовіру керманичам Шепетівщини

Понад п’ять сотень учасників Євромайдану, який 7 грудня зібрався на головній площі міста, прийняли рішення, у якому закликали народ до радикальних дій. У рішенні учасники Майдану висловили недовіру губернатору Василю Ядусі та депутатам-зрадникам з обласної ради. Під «роздачу» потрапило 67 народних обранці.
На майдан з’їхалися депутати сільських, селищних, міських, районних та обласної рад. Загалом, у голосуванні за Рішення Народного віче, взяли участь 115 депутатів усіх рівнів.

У прийнятому рішенні, з приводу ситуації, яка склалася в Україні та Хмельницькій області, йдеться про те, що «враховуючи політичну ситуацію в Україні, а саме зрадницьку позицію Президента України Віктора Януковича, уряду Азарова, обласної ради та голови ОДА Василя Ядухи» територіальним громадам області запропоновано негайно скликати позачергові сесії відповідних рад. Депутатам пропонується визначити завдання, серед яких, окрім іншого, висловити недовіру головам відповідних місцевих державних адміністрацій та створити комітети, які тимчасово, до проведення позачергових виборів, будуть керувати на місцях. У список тих, кому пропонується висловити недовіру потрипили 20 голів райдержадміністрацій та міський голова Шепетівки Сергій Антонюк.

Учасники Народного віче також закликали бойкотувати товари та послуги тих компаній та організацій, власниками яких є депутати або активісти Партії регіонів.

Список таких підприємств, за словами Олександра Симчишина, буде оприлюднено орієнтовно завтра (8 грудня) протягом дня. 

У рішенні, яке прийняли учасники мітингу, пропонується також створити «Чорну книгу катів та порушників прав людини в Україні». До «книги позору» пропонують включити політиків, депутатів-регіоналів, «беркутівців», суддів, голів адміністрацій та усіх тих, хто причетний до репресій та їх підтримки. Книга буде постійно оновлюватися, а фото найактивніших порушників прав пропонують демонструвати на акціях «Знай ката в обличчя». Книгу з прізвищами «катів» пропонують відправити у міжнародні організації та до урядів демократичних країн.

Відео

0
репостів
0
репостів