Розділ Події

Позачергова сесія не відбулася через заляканих бюджетників

Автор 05 грудня 2013, 00:17
18 депутатів підписали звернення про скликання позачергової сесії Шепетівської міської ради 3 грудня. Причина терміновості — складна політична ситуація в Україні.
Депутати підготували рішення: «Затвердити звернення до Президента України про дострокове припинення ним повноважень шляхом подачі у відставку, до Кабінета Міністрів про складання повноважень усіма членами уряду, до Верховної Ради про дострокові вибори, до Генеральної прокуратури щодо всебічного, об’єктивного та відкритого розслідування кривавої розправи на Майдані Незалежності...» та інші пункти.

Ввечері перед сесію міський голова через довірених осіб передзвонив усім "підлеглим" депутатам щоб ті не приходили навіть до сесійної зали. На час початку роботи позачергової сесії в залі було лише 15 чоловік. 3-є із тих, що підписалися після розмови з мером вирішили не приходити. Мер зробив вигляд, що все готово до сесії, проте немає кворуму і не почав сесії. Не прийшли депутати члени ПР, КПУ, директори шкіл, лікарі, керівники комунальних підприємств, працівники виконкому. Чим виразили свою солідарність з режимом Януковича в питанні побиття студентів. Міський голова розраховував, що всі вийдуть і він закриє залу, проте, за зверненням М. Полодюка депутати вирішили обговорити проблему порушення свобод громадян України та звернутися до органів центральної влади з вимогою їх відставки у інший спосіб. 

Депутати, що ініціювали проведення сесійного засідання, залишаються. Місця у президії займають депутати Михайло Полодюк та Валентина Прохорчук, яких згодом оберуть головою та секретарем зборів.

— У мене є пропозиція, через те, що сесія не відбулася, провести збори депутатів і підписати запропоноване звернення, — зазначив Михайло Полодюк.

На трибуну піднімається депутат Орест Юзвенко. Він розповідає, що після побаченого по телевізору побиття на Майдані дітей, як громадянин України вже в неділю поїхав до Києва.

— Пролилася кров — це ненормально, — зазначив депутат. — Нині не порушується питання щодо партійної належності. Є єдина політична сила — Україна.
На завершення Орест Юзвенко дістав квиток члена Партії регіонів і відмовився від членства в її лавах.

Депутати запропонували все ж провести позачергову сесію у п’ятницю, коли у великій залі міськвиконкому проводитимуться урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Голова фракції ВО «Батьківщина» Ольга Єсіпова зазначила:

— Наша мета відновити народовладдя в країні, наш шлях — абсолютно мирний. На місці ми створили регіональний штаб спротиву, до якого увійшли представники ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», «Удару».

Депутати проголосували передати звернення від депутатів Шепетівської міської ради до найвищих державних установ.
 
Останнє редагування 05 грудня 2013, 00:38

Відео

0
репостів
0
репостів