Розділ Події

Комуністи відзначили 95-ту річницю ВЛКСМ маршем

Пройшло всьго 4 місяці з того моменту, як у червні вулицями нашого міста проходив комсомольський марш. Очевидно комуністам так сподобався той захід, що вони його практично без змін провели знову 27 жовтня.
Як повідомляє прес-служба Хмельницького обкому КПУ, перед початком комсомольського маршу біля пам’ятника піонеру-герою невеличкий мітинг відкрив перший секретар Хмельницького обласного комітету ЛКСМУ Дмитро Мельник. З коротким словом до присутніх звернулась другий секретар Хмельницького обкому КПУ, народний депутат України Ольга Борита.

Від пам’ятника піонеру-герою і розпочався комсомольський марш. Попереду комсомольських лав рухався агітаційний автомобіль, з якого лунали комсомольці пісні, а учасники маршу скандували: «Молодь вимагає реальних змін!», «Освіти! Роботи! Зарплати!»,  «Ленін! Партія! Комсомол!», «Пока мы едины – мы непобедимы!», «Майбутнє належить молодим!»  та вітали жителів зі святом 95 річниці Ленінського комсомолу.

Колона молоді пройшла маршем центральною вулицею Карла Маркса до монумента В.І. Леніну. За дорученням учасників маршу корзину квітів до підніжжя монументу Іллічу покладали другий секретар Хмельницького обкому КПУ України, народний депутат  Ольга Борита та депутат Шепетівської міської ради, перший секретар Шепетівського міськкому КПУ Анатолій Дем’янов.

Організованою ходою учасники маршу підійшли до музею Миколи Островського, де відбувся урочистий мітинг, на початку якого до підніжжя пам’ятника видатному письменнику-комуністу Миколі Островському поклали корзину квітів секретарі обкому комсомолу Дмитро Мельник і Леонід Купельський.

Після урочистостей молодь мала можливість відвідати музей Миколи Островського, де ознайомилися із основними віхами життя видатного письменника, про його творчість, зокрема про легендарний твір «Як гартувалась сталь», про буремні революційні роки, роки початку соціалістичного будівництва, а також про будівництво самого музею тощо.

Після екскурсії до музею Миколи Островського учасники комсомольського маршу відвідали могилу Валі Котика. Учасники урочистостей відвідали клас-музей Валі Котика у школі, яка носить його ім’я.

Після завершення урочистостей для учасників комсомольського маршу було організовано кашу та гарячу юшку.

Для кого комуністи організовували подібний показовий марш вже вдруге? - Важко сказати, ентузіазму він не викликав не лише у молоді, яка за цим здивовано спостеріагла збоку, але навіть у самих учасників ходи, вони лише пасивно виконували вказівки організаторів. Тепер партійні вожді у Києві будуть звітувати, про успішне проведення маршу комсомольців і тішити себе думкою, що в Шепетівці у них є колосальна підтримка. А Шепетівчанам залишиться згадка про невеличкий "Вack in the USSR".

Відео

0
репостів
0
репостів