Розділ Події

У Шепетівці відбулася акція на захист місцевого ринку

3 грудня 2012 року в Шепетівці відбувся мітинг-протест, який організували підприємці міста, що працюють на суботньому ринку по проспекту Миру. Поштовхом для проведення мітингу було рішення виконавчого комітету Шепетівської міської ради від 29 листопада 2012 року за №280 "Про припинення функціонування тимчасового ринку по проспекту Миру".

Участь в акції взяли активісти міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", мешканці Шепетівки, яких цікавило питання розгляду державними органами звернення попереднього мітингу проти підвищення тарифів на комунальні послуги.

Слово для виступів було надано члену виконавчого комітету Шепетівської міської ради, підприємцю-свободівцю Михайлу Верхогляду та депутату Шепетівської міської ради від ВО "Свобода" Михайлу Полодюку.

Михайло Верхогляд, зокрема, зазначив, що цього разу, ухвалюючи незаконне рішення, міський голова навіть побоявся запросити його як члена виконкому від підприємців на засідання й ніхто не знав, що таке рішення буде розглядатися. Свободівець наголосив, що підприємці міста вкрай обурені економічною політикою чинної міської влади, спрямованою на створення штучних перешкод і на знищення малого й середнього бізнесу в Шепетівці, а також створення передумов для подальшого падіння рівня добробуту місцевого населення.

Михайло Полодюк ознайомив присутніх із відповідями на колективне звернення мешканців Шепетівки з серпневого мітингу, який було організовано з ініціативи Шепетіської міської організації ВО "Свобода" та ВО "Батьківщина". Свободівець наголосив, що місцева влада "регіоналів" на чолі із Антонюком не тільки не дає можливість нормально розвиватися малому та середньому бізнесу в місті, але й залізла в кишені до мешканців. Так, вже понад рік приватні управлінські компанії беруть плату за комунальні послуги, яких вони не мають законного права надавати через відсутність документів, в тариф включили площі дворів розмір яких було вказано зі стелі, а з договорів повикидали усі пункти, що захищають споживача. Антимонопольний комітет України встановив факт бездіяльності виконкому щодо невиконання ним власних повноважень. Михайло Полодюк зазначив, що якщо міський голова не хоче виконувати свої повноваження, то його потрібно попросити громадою шляхом збору підписів. Присутні радо зустріли таку пропозицію.

Під час мітингу представники ініціативної групи разом із Михайлом Верхоглядом та Михайлом Полодюком зайшли в приміщення виконкому, щоб офіційно запросити міського голову або його заступників на зустріч із мітингуючими. Проте всі "високі" кабінети були зачиненими. Як пояснили секретарі, всі посадовці були у відрядженнях чи у відпустках.

На мітингу, виступаючі говорили про те, що такі дії виконкому призводять до створення в місті ситуації суспільного протистояння. Змушуючи керівників шкіл, садочків та інших бюджетних установ і організацій та приватних управлінських компаній міста до збирання підписів проти діяльності законно існуючого ринку, представники шепетівської влади дбають лише про задоволення своїх власних потреб та потреб свого найближчого оточення. Питання закриття ринку на проспекті Миру постало після того, як за адресою: пр. Миру, 28 завершилося будівництво так званого "комунального ринку", одним із засновників якого є син міського голови Андрій Антонюк.

Підприємці звернулися до владних структур із вимогою припинити незаконне втручання виконавчих органів Шепетівської міської ради та їхніх окремих посадових осіб у підприємницьку діяльність та доручили ініціативній групі звернутися до Генеральної прокуратури України, Антимонопольного комітету України, інших державних структур та до Хмельницької обласної державної адміністрації з вимогою провести вивчення законності ухваленого 29 листопада 2012 року виконкомом рішення та захисти їхні права.

Останнє редагування 08 грудня 2012, 03:51

Відео

0
репостів
0
репостів