Розділ Події

Залізничники змагалися на конкурсі професійної майстерності

Автор Анатолій САДОВЕНКО 20 жовтня 2012, 00:00

Конкурс професійної майстерності локомотивних бригад Південно-Західної залізниці у номінації «електровози серії ВЛ80» цьогоріч проводився на базі локомотивного депо Козятин. Тут взяли участь локомотивні бригади із семи депо залізниці: Шепетівки, Гречан, Жмеринки, Коростеня, Дарниці, Конотопа та Козятина.

Традиційно програма заходу включала перевірку теоретичних знань учасників, а також виконання ними практичних нормативів безпосередньо на локомотиві. А переможець вже визначався за сумою балів.

- І теоретичні питання, і виконання практичних нормативів ми намагалися підібрати в основному такі, з якими наші машиністи та їхні помічники постійно стикаються у своїй повсякденній роботі, - зазначив один з організаторів проведення конкурсу, машиніст-інструктор локомотивного депо Козятин Василь КОНДРОВ. - Однак я б не стверджував, що вони були занадто простими. Особливо це стосувалося виконання практичного завдання, коли необхідно виявити та ліквідувати деякі несправності, щоб дати ладу обом секціям електровозу. І якщо першу секцію підготували до роботи у визначений термін всі, то з другою виникли певні проблеми. Здавалося б, незначна несправність, яку ми передбачили при підготовці цього нормативу для наших конкурсантів, для декого, стала мало не каменем спотикання. 

А загалом вважаю, що всі учасники конкурсу виступили достойно, професійно. Більшість з них - це молоді фахівці, яким ще не один десяток років працювати на залізниці. Тож сподіваюсь, що зміна нашим знаним машиністам підростає гідна.

Що стосується безпосередньо результатів конкурсу та зайнятих місць, то вони є наступними. У номінації «Помічник машиніста електровоза» беззаперечну перемогу здобув помічник машиніста електровоза локомотивного депо Козятин Віктор ВОЛОДИМИРЕЦЬ. До речі, він показав найкращий результат серед усіх учасників конкурсу, відповідаючи на теоретичні питання. Друге та третє місце тут посіли Володимир ШЛАПАК із Шепетівки та Сергій ТАШУТА із Дарниці.

Серед машиністів електровоза переможцем став Анатолій РЕВІН (локомотивне депо Шепетівка). Козятинець Ігор КІРТОКА виборов друге місце. А третє знов таки дісталося представникові локомотивного депо Дарниця Віталію Сидоренку.

Тож цілком закономірно, що локомотивні бригади - представники трьох локомотивних депо і розподілили поміж собою всі призові місця. Відмінно виконавши практичне завдання, локомотивна бригада локомотивного депо Шепетівка у складі машиніста електровоза Анатолія Ревіна та помічника машиніста Володимира Шлапака стала переможницею конкурсу професійної майстерності серед локомотивних бригад Південно-Західної залізниці. Друге місце - за локомотивною бригадою з Козятина (машиніст Ігор Кіртока та помічник машиніста Віктор Володимирець). Третє - у локомотивної бригади депо Дарниця (машиніст Віталій Сидоренко та помічник машиніста Сергій Ташута).

У довірливій бесіді машиніст-шепетівчанин Анатолій РЕВІН висловив думку: «Знання, які не поповнюються щоденно, зникають поволі, але назавжди. Такі конкурси мають бути регулярними. Це серйозніше за будь-яку ревізорську перевірку».

Останнє редагування 26 жовтня 2012, 19:51
0
репостів
0
репостів