Розділ Події

Шепетівські зенітники вступали в бій із засідки та маршу

Автор Владислав Назаркевич 04 жовтня 2012, 15:55
З полігону Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України “Чауда” в Криму в пункт постійної дислокації – місто Шепетівка на Хмельниччині повернулися військовослужбовці зенітного ракетного полку Повітряного командування “Захід”. Протягом восьми днів на кримському півострові вартові неба вдосконалювали свій бойовий вишкіл в рамках комплексу дослідницьких експериментальних командно-штабних навчань з органами військового управління та військами (силами) “Перспектива-2012”.
В навчаннях взяли участь понад сто військовослужбовців. Це офіцери управління полку та особовий склад двох окремих зенітних ракетних дивізіонів.
На полігоні зенітники виконали нормативи з виявлення та супроводу контрольних цілей, відпрацювали всі елементи роботи бойової обслуги зенітних ракетних комплексів “Бук-М1”. В полі ракетники здали заліки з ракетно-стрілецької спеціальної та технічної підготовки. Також вартові неба тренувались діяти із засідки та маршу. “Зенітний ракетний комплекс “Бук-М1” надзвичайно мобільний, - розповідає заступник командира окремого дивізіону майор Сергій Іщук, - він здатний виконати стрімкі багатокіломентрові марші і за лічені хвилини вступити в повітряний бій із супротивником. Тож на полігоні перед нами стояло завдання – грунтовно відпрацювати саме ці елементи бойової роботи.”
Варто зазначити, що вміння швидко прийняти повітряний бій і знищити ціль надзвичайно важливе для ракетників. В зоні відповідальності вартових неба з Шепетівки – дві атомні електростанції, чимало потужних хімічних підприємств та великих адміністративних центрів.
За проявлений професіоналізм і сумлінність під час навчань вище командування заохотило військовослужбовців полку грамотами, подяками і відзнаками, тож додому вартові неба повертаються з гарними результатами і в доброму гуморі. В Шепетівці їх зустрічали військовослужбовці полку, які залишались в рідному розташуванні, представники громадськості та влади міста, шефи і звичайно найрідніші люди – сини, доньки, дружини і батьки.
“Участь в подібних навчаннях надзвичайна важлива для кожного ракетника, - підкреслює заступник командира полку з виховної роботи підполковник Володимир Синюта, - це неоціненний практичний досвід, гордість за приналежність до великої родини вартових неба.”
Останнє редагування 04 жовтня 2012, 16:06
0
репостів
0
репостів