Розділ Події

Шепетівські зенітчики провели тактичне навчання

Автор 28 вересня 2012, 19:10
26 вересня 2012 року на полігоні “Чауда” в Криму в рамках комплексу навчань Перспектива-2012” відбулося тактичне навчання з виконанням бойових пусків зенітних керованих ракет бойовими обслугами ЗРК “Бук-М1” по повітряних цілях. До навчань також залучались бойові обслуги ЗРК “Бук-М1” з 11-го зенітного ракетного полку, який дислокується в Шепетівці.
На знищення “крилатих ракет” противника, роль яких виконували безпілотні літаки-розвідники ВР-3 “Рейс” зі складу 383-го окремого полку дистанційно керованих літальних апаратів, що базується у Хмельницькому, одночасно працювали також літаки винищувальної авіації Су-27.
За ходом бойових стрільб спостерігали заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Григорій Саковський та командувач Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Юрій Іл’їн.
Протягом дня було випущено 4 ракети по 2 мішеням.
– Мішені діяли в штатному режимі. Залучені до навчання бойові обслуги зенітних ракетних дивізіонів відпрацювали успішно, усі цілі було знищено, – зазначив керівник навчань – заступник командувача Повітряних Сил з бойової підготовки генерал-лейтенант Віктор Сідаш.
Він повідомив, що в цьому році відпрацьовувалися нові тактичні прийоми з виконанням динамічних заходів передислокації та зміни позиції зенітних ракетних підрозділів.
Начальник зенітних ракетних військ – начальник управління зенітних ракетних військ Командування Повітряних Сил ЗС України полковник Дмитро Карпенко повідомив про те, що під час нинішнього навчання вперше відпрацьовувалися нові тактичні дії, зокрема, своєрідна “дуель”, суть якої полягала в проведенні тактичних заходів введення противника в оману.
– Ми побудували декілька хибних позицій. В ході маневрів зенітні ракетні комплекси вийшли з укриттів і знищили повітряні мішені. Тобто бойові пуски виконувалися не з місця, а з ходу, – розповів офіцер.
0
репостів
0
репостів