Розділ Події

У Шепетівці відбувся захід до Міжнародного дня людей з інвалідністю

Автор 30 листопада 2018, 16:34

Сьогодні відбувся захід до Міжнародного дня людей з інвалідністю, який провели в Шепетівській територіальній первинній організації Українського товариства сліпих.

Урочисте засідання відкрила голова Шепетівського товариства сліпих Тетяна Логвіненко. Тетяна Миколаївна розповіла присутнім про проведену роботу товариства у 2018 році, про результати роботи  круглого столу на тему: «Проблеми соціальної реабілітації осіб з інвалідністю по зору та шляхи їх подолання», який відбувся цьогоріч 15 листопада у приміщенні Шепетівської міської ради. Основною метою проведення заходу  було  привернення уваги суспільства до проблем людей із порушенням зору та виховання серед людей толерантного ставлення до осіб з особливими потребами.

Михайло Полодюк розповів присутнім про відкриття  Шепетівського міського  інклюзивно-ресурсного центру для дітей з особливими освітніми потребами, який створено на базі управління освіти Шепетівської міської ради. Зазначив, що міська рада тісно співпрацює з міською громадською організацією УТОСу.  Протягом 2014-2018 років у Шепетівці діє Програма надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів і ветеранів,  діяльність яких має соціальну спрямованість. На потреби Шепетівської територіальної первинної організації УТОС протягом 2014-2018 років із міського бюджету виділено кошти на закупівлю засобів реабілітації. Зокрема, це тифлозасоби, радіоприймачі, чайники із свистками, наручні годинники озвучені тощо.

Наприкінці зустрічі утосівці та гості прослухали концертну програму, яку представив народний аматорський хор «Пролісок» та дитячий творчий колектив із села Плесна Шепетівського району.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів