Розділ Події

Шепетівчани запалили свічки пам’яті про Небесну Сотню

Автор 21 листопада 2018, 20:50

21 листопада Шепетівка разом з усією Україною відзначає День Гідності та Свободи ‑ річниці початку Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Біля Дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників АТО відбувся мітинг-реквієм. Участь у заходах взяли перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Пономарьов, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Микола Капелюх, помічник народного депутата України Романа Мацоли – Ірина Топчій, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради, громадськість.

У своїх виступах представники влади зазначили, що сьогоднішній день – День Гідності і Свободи – це вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їх бачення світу, своєї держави і себе. Під час Революції Гідності українці постали перед всім світом як сама незламна і нескорена нація. Відстояли для себе найвищу цінність – честь, гідність, свободу, проявивши свою готовність до активності і єдності заради майбутнього. І все це в той час, як багато високопосадовців злякавшись виводили свої гроші в офшори по різноманітним схемам як ось ця.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та полеглих за незалежність та цілісність держави воїнів АТО, поклали квіти до Дошки пам’яті.

Пам’ятні  заходи продовжились на Алеї Слави Героїв України.  Вшанувати земляків, які загинули захищаючи рідну землю прийшли керівництво та посадові особи міськвиконкому, депутати міської ради на чолі з міським головою Михайлом Полодюком, військовослужбовці, освітяни, представники громадських організацій, місцевих мас-медіа, шепетівчани.

Після покладання квітів до пам’ятного знаку, де викарбувані імена загиблих за Україну воїнів, учасники заходу вирушили на міське кладовище. Там вони вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні і українських воїнів, які загинули в ході війни на сході нашої держави. Після цього відбулась церемонія покладання квітів  до місця поховання Героя України Миколи Дзявульського та могил військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил.

Згодом,  на площі імені Тараса Шевченка, відбулось урочисте зібрання, за участі представників влади, військовослужбовців, представників трудових колективів, молоді, студентів, учасників «Революції Гідності», громадськості.  Міський голова Михайло Полодюк поклав квіти до погруддя Тараса Григоровича Шевченка.

Люди, котрі прийшли відзначити п’яту річницю з початку Революцію Гідності та вшанувати пам’ять загиблих під час подій на Євромайдані запалили свічки, лампадки.

Учасники заходу залишили на площі свої вогники у пам’ять про загиблих майданівців, виклавши з лампадок тризуб – Малий Державний Герб України.

З нагоди дня Дня Гідності та Свободи у навчальних закладах району відбулися тематичні уроки про видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, конференції, круглі столи, виховні години. Закладами культури району організовано та проведено заходи, приурочені пам’ятній даті, зокрема, виставки, фоторепортажі, години історії, бесіди тощо. 

За матеріалами Шепетівської міської ради та Шепетівської райдержадміністрації

Останнє редагування 22 листопада 2018, 02:13
0
репостів
0
репостів