Розділ Події

В поліції Хмельниччини презентували соціальну ініціативу «Пошук дітей»

Автор 02 жовтня 2018, 18:43

У Головному управлінні Національної поліції у Хмельницькій області відбулась презентація спільної соціальної ініціативи Національної поліції України та одного з українських операторів мобільного зв‘язку під назвою «Пошук дітей».

Проект презентували заступник начальника Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області Валентин Білянський, начальник відділу ювенальної превенції Сергій Цимбалюк та менеджер по зв‘язках з громадськістю компанії з надання послуг мобільного зв‘язку Володимир Буга.

— З початку 2018 року ювенальні поліцейські Хмельниччини спільно з працівниками інших служб та підрозділів розшукали і повернули дому 92 дитини. 85% з них знайшли упродовж першої доби після зникнення. Переважна більшість дітей самовільно залишала місце проживання після конфлікту з батьками або ж скориставшись відсутністю належного догляду з боку дорослих, — розповів заступник начальника ГУНП Валентин Білянський, який курує підрозділи превентивної діяльності.

Керівник ювенальної превенції Сергій Цимбалюк зазначив, що у випадку, коли зникає дитина, до її розшуку залучається максимальна кількість поліцейських — групи реагування, оперативні працівники, дільничні офіцери поліції, працівники ювенальної превенції та інші. 

— Зникнення дитини — це завжди надзвичайна подія. Всі розуміють, що найефективнішими є перші години пошукових заходів, — наголосив Сергій Володимирович, — і проект «Пошук дитини» створений спеціально для того, аби в найкоротший термін зібрати максимально повну інформацію. 

Володимир Буга роз‘яснив механізм, за яким працюватиме система:

— Сервіс працюватиме на базі СМС-повідомлень з використанням технічних можливостей мобільної мережі для оперативного сповіщення громадян про зниклих дітей. Повідомлення міститимуть інформацію про дитину, обставини її зникнення, посилання на Facebook-сторінку поліції з детальнішою інформацією та фото. Повідомлення отримають абоненти, які знаходилися поруч із місцем зникнення в радіусі від одного до трьох кілометрів. У випадку, якщо вони бачили цю дитину, або володіють якоюсь інформацією про її місцеперебування, вони відразу можуть зателефонувати на оперативну лінію 102.

Поліцейські розраховують, що така співпраця з оператором мобільного зв‘язку дозволить активніше залучати громадян до розшуку зниклих. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Останнє редагування 01 листопада 2018, 16:13
0
репостів
0
репостів