Розділ Події

На шепетівській лікарні відкрили меморіальну дошку пам’яті П.П.Трофімчуку

Автор 22 серпня 2018, 18:07

22 серпня у Шепетівській центральній районній лікарні відбулося урочисте відкриття та освячення меморіальної дошки заслуженому лікарю України, почесному громадянину Шепетівського району, колишньому головному лікарю Шепетівської ЦРЛ Трофімчуку Петру Петровичу.

На заході були присутні перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Пономарьов, голова районної ради Петро Дзяворук, заступник голови райдержадміністрації Ліліана Танасієнко, голова районної громадської організації «Ветеран Шепетівщини» Олександр Лукашенко, сім’я, друзі, колеги та громадськість.

У своєму вступі Сергій Олександрович зазначив, що Петро Петрович був вмілий фахівець своєї справи, талановитий керівник, який вирішував складні проблеми охорони здоров’я населення та присвятив своє життя служінню народу. Пам’ять про Трофімчука Петра Петровича залишиться в наших серцях назавжди.

Головний лікар центральної районної лікарні Валентина Савчук висловила щиру вдячність усім, хто підтримав та допоміг у процесі організації та встановлення меморіальної дошки, до якої усі присутні мали змогу покласти квіти.

Почесне право відкрити дошку було надано першому заступнику голови райдержадміністрації Сергію Пономарьову та голові районної ради Петру Дзяворуку.

Зі словами подяки за шанобливе ставлення до пам’яті Петра Петровича виступили його син та онука. Вони нагадали про те, що життя людини, головню рисою якої була людяність, а життєвим принципом — діяти на благо людям, — нескінченне.


Реклама: Інтернет-магазин PriceOk пропонує світильник із датчиком руху https://priceok.com.ua/potolochnye-svetilniki/s-datchikom. Він не лише економить електроенергію, а також спрощує вам життя, адже вам не потрібно буде бігати щораз до вимикача.

Довідково:
Трофімчук Петро Петрович народився в с.Ленківці Шепетівського району, в сім'ї колгоспників. Розпочав свою трудову діяльність у 1958 році робітником ліспромгоспу, пізніше працював різноробочим в колгоспі с.Ленківці. Згодом закінчив Вінницький медичний інститут після закінчення якого працював на посаді завідувача відділенням переливання крові Шепетівської ЦРЛ. По закінченні військової служби 13 років пропрацював лікарем-ординатором онкологічного відділення, пізніше призначений на посаду завідувача онкологічного відділення, а з квітня 1986 року призначений на посаду головного лікаря Шепетівської центральної районної лікарні.

За високі показники у роботі Петро Петрович неодноразово нагороджувався почесними грамотами Міністерства охорони здоров'я України, Хмельницької обласної ради та облдержадміністрації. Був нагороджений почесною грамотою Верховної Рад України. У 1992 році йому присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України». Приймав активну участь у громадському житті регіону, обирався депутатом Хмельницької обласної ради чотирьох скликань.

У 2006 році Трофімчук Петро Петрович пішов із життя, йому було лише 64 роки.

Шепетівська райдержадміністрація

Останнє редагування 22 серпня 2018, 18:15
0
репостів
0
репостів