Розділ Події

Відбувся мітинг-пікет та зустріч з Олександрою Кужель

Автор Олександр Симчишин 17 серпня 2012, 15:57

17.08.2012 року в місті Шепетівка відбувся мітинг-пікет Шепетівської міської ради проти підвищення тарифів на комунальні послуги та застосування закону про мовну політику. За ініціативи депутатів від ВО «Свобода» та «Батьківщини» було підготовлено проекти рішень сесії міської ради. На сесії депутати від НП, ПР, «Сильної України» , КПУ та бютівські «тушки» і міський голова С. Антонюк (голова міської організації ПР) відмовилися розглянути звернення громади. Депутати від «СВОБОДИ» та «Батьківщини» на знак протесту залишили приміщення міської ради і приєдналися до людей на площі. На мітингу від ВО «СВОБОДА» виступили депутати міської ради М. Полодюк та Б.Одуд. Депутати ознайомили присутніх зі змістом документів. Присутні проголосували за те, щоб доручити депутатам від «СВОБОДИ» та «Батьківщини» направили звернення до відповідних структур , отримати від них відповіді і оприлюднити в ЗМІ. Значна частина присутніх підписалася під зверненням (додається). На мітингу виступили кандидати в депутати ВРУ Олександра Кужель та Василь Сидор.

Переддень мітингу після подання звернення до виконкому Шепетівської міської ради на вказаномі місці (площа Шевченка, та вул. Островського,4 (перед виконкомом) за вказівкою влади розпочались «будівельні» роботи., зірвали кілька плит покриття площі Шевченка, привезли дві кучі піску та мучки, а з сусіднього будівельного майданчики – кілька десятків робітників, які почали імітувати активну роботу. Зранку 17.08.2012 року на площу і на тротуари нагнали будівельної техніки, всю площу і навіть приміщення виконкому загородили спеціальними стрічками і заборонили наближатися до цього приміщення. Вхідні двері до виконкому замкнули, вхід був з двору, а на вході стояли два працівники міліції і перевіряли документи, бо пускати сказано було лише депутатів. Для того, щоб люди не могли пройти, по переметру цієї загорожі було виставлено невідомих осіб в уніформі, як потім з»ясувалося це були працівники позвідомчої охорони фірми «СВАРОГ». Отож з цього моменту стає зрозуміло кого захищає фірма і на кого вона працює. На питання депутата від міської ради М. Полодюка надати хоть якісь документи, чи поянити, що ці люди тут у центрі міста роблять ніхто з них не зміг. Вони лише сказали, що про це все знає їх керівник, а його не можна було знайти. Самі затяті з них навіть перекрили своїм авто в»їзд до міської ради. Хто ж їх послав захищати регіональну місцеву владу від людей , чи то саме керівництво «СВАРОГА», чи сам С.Буряк ( бо ж пізніше неподалік цих охоронців з»явилась довірена особа цього кандидата М.Є.Гончар), чи начальник міського управління МВС України, чи міський голова?

По усіх навчальних закладах усіх працюючих попередили у телефонному режимі щодо неопущення вчителів до участі в мітингу (Одну із управляючих компаній, яку критикували за неправомірне підняття тарифів очолю чоловік начальника міського управління освіти). Незважаючи на це, на мітинг зібралося більше 500 чоловік.

Резолюція мітингу громади м. Шепетівка Хмельницької області

Ми, громада м. Шепетівка, занепокоєні тим, що міський голова, разом із членами виконкому, на вимогу приватних компаній необґрунтовано підняли тарифи на комунальні послуги, що призвело до їхнього зростання загальної вартості місячного платежу від 30 до 50 грн. на одну квартиру.

На нашу думку, розрахунки, надані приватними підприємствами «УК «Управдом» (керівник Роман Тихончук) та «УК «Жилофонд» (керівник Василь Цегеля), абсолютно не мають під собою економічного обґрунтування та спрямовані на незаконне отримання коштів за ненадані послуги.

Приватні управляючі компанії, прагнучи отримати додаткові прибутки, навіть не провели, як того вимагає законодавство, громадські слухання з жителями кожного будинку, а в будинках, де такі слухання проводились, більшість мешканців не знала про це.

В результаті цього, з 1-го липня ми маємо в Шепетівці нові тарифи (в 1,5 разів вищі), проте, якість послуг не підвищилась, а з переліку послуг, які ніби-то надають приватні структури, виконуються лише дві – вивезення сміття та прибирання прибудинкових територій.

Виконком, який очолює Сергій Антонюк, підвищує тарифи вже вдруге. Перше його рішення стосувалося підвищення плати за водопостачання та водовідведення, яке вступило в дію з 1.03.2011 року, але про нього ніхто і не чув. Ці тарифи були встановлені з чисельними порушеннями вимог законодавства, допущеними саме виконавчим комітетом. І хоча Державна інспекція по контролю за цінами у Хмельницькій області вказала у своєму листі міському голові та прокуратурі на неправомірність встановлених тарифів, ні міська влада, ні силові структури не звернули на це уваги Але і це не кінець. Згідно нових планів вони знову хочуть ще раз підняти тарифи на водопостачання, водовідведення та теплопостачання восени 2012 року. До якого часу вони будуть над нами знущатися?

Ми попереджаємо міського голову, члена Партії регіонів Сергія Антонюка, що міська громада налаштована рішуче і буде відстоювати свої права всіма дозволеними законом методами.

Учасники мітингу звертаються до Генеральної прокуратури України, антикорупційного комітету, ГоловКРУ, Міністерства житлово-комунального господарства України та Хмельницької обласної державної адміністрації з вимогою провести розслідування законності підвищення тарифів на комунальні послуги у Шепетівці, зокрема їх відповідності Закону України „Про житлово-комунальні послуги", що регулює порядок підвищення тарифів і передбачає відповідність рівня цін тарифів розміру економічної обґрунтованості їх витрат, доступність та прозорість структури цін, а також перевірити використання бюджетних коштів та коштів, які надходять від населення ПП «УК «Управдом» та «УК «Житлофонд».

Останнє редагування 17 серпня 2012, 19:25

Відео

0
репостів
0
репостів