Розділ Події

У Шепетівці відзначили 85-річний ювілей УТОСу

Автор 27 червня 2018, 14:09

Сьогодні відбувся урочистий захід з нагоди 85-річчя створення Українського товариства сліпих. Про деталі заходу озповів відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради.

До святкування ювілею долучилися керуючий справами виконавчого комітету Шепетівської міської ради Василь Рачук, заступник голови районної ради Артур Мовсісян.

Урочисте засідання відкрила голова Шепетівської територіальної первинної організації Українського товариства сліпих Тетяна Логвіненко. Тетяна Миколаївна розповіла про історію заснування Товариства, зокрема, зупинилася на етапах його розвитку.

З нагоди ювілею членів товариства від імені міського голови Михайла Полодюка та депутатів Шепетівської міської ради, виконавчого комітету Шепетівської міської ради привітав керуючий справами виконавчого комітету Шепетівської міської ради Василь Рачук.

Під час заходу було відмічено, що десятки тисяч утосівців щоденно доводять, що, незважаючи на втрату зору, можна навчатися, здобувати професію, працювати, оволодіти сучасною комп’ютерною технікою.

Нині УТОС спільно з органами влади захищає права та інтереси незрячих, допомагає в здійсненні трудової та медичної реабілітації, турбується про добробут та інтеграцію в суспільство осіб з особливими потребами.

На обліку в міській організації УТОС перебуває трохи близько 300 людей з порушенням зору із Шепетівського, Полонського, Славутського районів.

За активну участь у громадському житті Шепетівська територіальна первинна організація УТОС та члени організації були відзначені грамотами Шепетівської міської ради та цінним подарунком.

0
репостів
0
репостів