Версія для друку
Розділ Події

Рятувальники відточували дії при ймовірних надзвичайних ситуаціях

Автор 14 червня 2018, 16:34

14 червня  в м.Шепетівка відбулися командно-штабні навчання з шепетівською міською ланкою територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту області, аби перевірити дії органів управління, сил та засобів цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру та терористичних проявів. Безпосередню участь у заході взяли працівники Шепетівського районного сектору.

За задумом, у районному центрі на вул. Шешукова стався вибух природного газу, що спричинив руйнування будівлі та порушення систем життєзабезпечення. У процесі навчань теоретично було відпрацьовано роботу штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Після чого комунальники разом із оперативно-рятувальною службою ДСНС відпрацювали на практиці дії при ліквідації аварії в житловому секторі.

Крім того, всі учасники навчань вдосконалили навички в організації оповіщення населення, проведенні розвідки місцевості, пошуку та евакуації постраждалих у безпечні райони, надання їм медичної допомоги і виконання невідкладних робіт, а саме: локалізації осередку вибуху та ліквідації його наслідків.

Керівник заходу дав гарну оцінку діям служб, зазначивши, що всі учасники навчань із поставленим завданням впоралися успішно. Тож є впевненість, що у разі реальної загрози служби діятимуть впевнено, чітко й злагоджено. 

Шепетівський районний сектор ГУ ДСНС України у Хмельницькій області