Розділ Події

У Шепетівці вшанували борців за незалежність України

Автор 29 травня 2018, 02:02

27 травня у Шепетівці відзначили День Героїв — день пам’яті усіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за нашу з вами свободу, тих, хто захищав нашу Батьківщину. У парку відбувся тематичний концерт, танцювальний флешмоб, змагалися в квесті та навчалися народних прикладних мистецтв.

Також відбулась церемонія покладання квітів до могили Героя України Миколи Дзявульського та військовослужбовців, які загинули в ході проведення антитерористичної операції.

Урочистий захід пройшов за участі міського голови Михайла Полодюка, заступника міського голови Наталії Стасюк та секретаря міської ради Миколи Кикотя у міському парку культури і відпочинку.

Науковий співробітник музею М.Островського, член Національної спілки краєзнавців України – Олександр Лукашук презентував учаснкам свята історичні матеріали, що описують події та персоналії визвольних змагань початку  ХХ століття на Шепетівщині.

Гостей свята вітали колективи дитячої художньої школи, міського будинку культури та освітніх закладів міста та району. Бажаючі могли взяти участь у конкурсі малюнку на асфальті та переглянути виставку дитячого малюнку підготовлену дитячою художньою школою. Усі охочі мали можливість спробувати себе у  традиційних народних мистецтвах.

До уваги шепетівчан міські бібліотеки розгорнули патріотичну виставку «Від козака до кіборга».

Міський голова звернувся до присутніх та зауважив, що в цей день ми вшановуємо усіх героїв-захисників України від прадавніх часів і до сьогодення. Також разом із заступником нагородив дипломами переможців конкурсу вишиванок у різних категоріях та майстрів, які проводили майстер-класи.

Урочистості продовжилися концертною програмою муніципального естрадно-духового оркестру.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів