Розділ Події

У Шепетівці зустрічали військових, які прибули із зони АТО

Автор 04 травня 2018, 19:17

Сьогодні на території військової частини А 2375 відбувся урочистий захід з нагоди виведення військовослужбовців із зони проведення антитерористичної операції на відновлення боєздатності.

Привітати із поверненням військових зі сходу України завітали міський голова Михайло Полодюк, секретар міської ради Микола Кикоть, заступник голови Хмельницької обласної ради Валерій Лєсков, заступник голови районної державної адміністрації Ліліана Танасієнко, заступник голови Шепетівської районної ради Артур Мовсісян, настоятель храму святителя Миколая архієпископа Мирлікіївського Чудотворця Української Православної Церкви Київського Патріархату, протоієрей, отець Василь Гетьман.

Міський голова Михайло Полодюк, звертаючись до військовослужбовців, згадав час, коли у 2014 році спільними зусиллями влади, громади і військовослужбовців відновлювали  діяльність цієї частини. І сьогодні територіальна громада Шепетівки щиро вдячна військовим  за службу і захист від ворога, за мирне небо над головою. Він висловив слова підтримки і від посадовців міської ради і від депутатського корпусу й подальшій діяльності частини.

Михайло Іванович побажав воїнам міцного здоров’я, щастя, успіхів у житті та досягнень у військовій службі. Також, користуючись нагодою, міський голова, за зразкове виконання військового обов’язку, сміливість та проявлену витримку при захисті територіальної цілісності та суверенітету держави під час виконання бойового завдання в зоні проведення Антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей, від імені територіальної громади, нагородив Почесною грамотою Шепетівської міської ради і цінним подарунком — Кузіна Романа Олександровича – командира 2 відділення охорони взводу охорони військової частини  А 2375.

Військовослужбовці частини протягом крайніх 4-х років брали активну участь в антитерористичній операції, виконували бойові завдання на території Луганської та Донецької областей. За цей час показали себе гідними нащадками своїх батьків і дідів, які зі зброєю в руках в різні періоди нашої історії боронили від ворогів рідну українську землю.

З початку антитерористичної операції у збройному конфлікті на сході держави взяло участь близько 30 тисяч військовослужбовців оперативного командування «Захід». За час проведення АТО загинуло 453 військовослужбовця військових частин оперативного командування «Захід», четверо загиблих офіцерів з управління оперативного командування.

Командир військової частини А 2375  Геннадій Гордієнко запропонував учасникам зібрання на передодні Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги вшанувати пам’ять усіх воїнів, загиблих на фронтах Другої світової війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, побратимів, які загинули під час ведення антитерористичної операції на сході України, вшанувати хвилиною мовчання.

Також Геннадій Павлович подякував військовослужбовцям частини за стійкість, мужність та самовідданість, появлені під час виконання завдань у зоні АТО.

Від імені командування та особового складу частини командир висловив щиру подяку за духовну підтримку та душпастирську опіку духовенству Української Православної Церкви Київського патріархату та вдячність органам державної влади та місцевого самоврядування, керівникам підприємств, установ, банків, приватним підприємствам за допомогу надану військовим частинам оперативного командування «Захід».

В урочистій обстановці військовослужбовців нагородили відзнаками міністерства оборони України, головного штабу головнокомандувача Збройних Сил України, Хмельницької обласної ради, Шепетівської державної районної адміністрації, Шепетівської районної ради.

Із поверненням військових додому у повному складі привітали і творчі колективи Шепетівського міського будинку культури.

Дякуємо нашим воїнам за службу!

Інформаційний відділ Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів