Розділ Події

Спроба втечі не вдалась

Автор Ігор Мазура 13 липня 2012, 00:00

Державна пенітенціарна служба України повідомляє, що сьогодні, 13 липня, о 9 годині 34 хвилині шляхом застосування зброї чатовим Шепетівської виправної колонії Хмельницької області (№98) було припинено спробу втечі засудженого, який повертаючись з медико-санітарної частини установи, спробував подолати основну огорожу установи.

Чатовий виправного закладу, діючи чітко в рамках відомчої нормативної бази та посадової інструкції, намагався не допустити втечі шляхом оклику засудженого, здійснення попереджувального пострілу вгору. Однак, засуджений на команди та постріли служби охорони не реагував, що стало підставою для застосування чатовим табельної зброї. В результаті здійснених пострілів засудженого було поранено, а спробу втечі – недопущено. 

Засуджений доставлений до лікувального закладу при колонії для надання необхідної медичної допомоги. Співробітники прокуратури й управління Пенітенціарної служби в Хмельницькій області проводять перевірку причин і обставин даної події. Зазначений 33-річний чоловік відбуває покарання у вигляді 4 років позбавлення волі за вчинення грабежу.

До закінчення терміну покарання йому залишалось 1 рік і 4 місяці.

0
репостів
0
репостів