Розділ Події

Відбувся захід пам’яті Сергія Оврашка

Автор 21 грудня 2017, 21:18

18 грудня в музеї Миколи Островського відбулася година пам’яті присвячена 3-й річниці загибелі командира розвідроти 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» Сергія Оврашка.

Віддати шану патріоту завітали: мама героя - Світлана Дмитрівна, студенти Шепетівського медичного училища, вчителі Коськівської ЗОШ, представники районної влади, друзі та родичі.

Під час заходу науковий працівник музею Лідія Юхимович розповіла про основні життєві стежки Сергія. Відзначила, що він був добрим, щирим та веселим. У дитинстві мріяв бути схожим на улюблених героїв. Тепер він став героєм для всіх, адже сміливо віддав своє життя за майбутнє України.

«Звичайно, потрібно було бути справжнім патріотом, сміливим і рішучим у своїх вчинках, коли залишивши усе: дім, сім’ю, роботу, придбавши військове обладнання пішов захищати Україну. Пішов, і не повернувся…», - наголосила Лідія Денисівна.

В свою чергу завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської РДА Олександр Чмир подякував батькам за те, що вони виховали героя, адже відповідно до Указу Президента, Сергія Оврашка посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Наголосив, що підростаюче покоління повинно брати приклад з таких героїв, як Сергій, гарно вчитися, аби в мирному майбутньому прославляти нашу вільну Україну та Шепетівщину.

На заході присутні вшанувати світлу пам'ять Сергія та загиблих в АТО хвилиною мовчання. По завершені – поклали квіти до могили.

Вічна пам’ять Героям!

ДОВІДКОВО
Сергій Оврашко загинув 18 грудня 2014 року потрапивши в засідку в районі міста Щастя під Луганськом поблизу села Старий Айдар.

В пам’ять про Героя на стінах Коськівської школи встановлено меморіальну дошку, названо вулиці та провулки у рідному селі Коськів, містах Шепетівка та Бориспіль.

Шепетівська райдержадміністрація

0
репостів
0
репостів