Розділ Події

Чле­ни «Пер­шо­го на­ці­ональ­но­го аг­рарно­го ко­опе­ра­ти­ву» перекривали дорогу у Шепетівці

Автор 11 грудня 2017, 18:30
Чле­ни «Пер­шо­го на­ці­ональ­но­го аг­рарно­го ко­опе­ра­ти­ву» перекривали дорогу у Шепетівці Скріншот сайту

Сьогодні у Шепетівці, по Староконстянтинівському шосе, неподалік цукрового комбінату, люди перекривали дорогу. Селяни вдались до таких методів боротьби через борги «Пер­шо­го на­ці­ональ­но­го аг­рарно­го ко­опе­ра­ти­ву» перед ними за здане молоко.

Ось що розповів Іван Галевський, збирач молока:

Ми працювали за договором з ними з 1 червня 2017 року. Червень-липень ми получили вчасно кошти за молоко. В серпні отримали із затримкою. І з вересня місяця нам кошти вже не платять. З 3-го листопада ми вже перестали з ними працювати. Вимога наша проста: віддайте гроші, ми розриваємо з вами будь-які договора і ми не маємо з вами ніяких відношень. Працюйте далі.

Лю­ди при­їха­ли з Во­ло­чись­ко­го, Кра­си­лівсь­ко­го, Ста­ро­кос­тянти­нівсь­ко­го, Лю­барсь­ко­го, Хмель­ницько­го районів. Лунали суми заборгованостей: 400 тис. грн, 250 тис. грн., 67 тис. грн...

Селяни також стверджують, що Перший національний аграрний кооператив не виплачує кошти принципово тим хто з ними розпрощався у листопаді, адже ті хто лишились, отримали гроші за вересень.

На місце події приїхав міський голова Михайло Полодюк, щоб дізнатись чому і хто перекриває дороги у місті. Він спробував і сам додзвонитись до керівництва кооперативу, але йому це не вдалось.

Невдовзі один із ке­рів­ни­ків ПНАК таки зателефонував і пос­пілку­вав­ся із ак­ти­віс­тами. У те­ле­фон­ній роз­мо­ві по­обі­цяв, що до п’ят­ни­ці ко­опе­ра­тив роз­ра­ху­єть­ся з бор­га­ми.

Селяни сказали, якщо обіцянку не виконають, то в той же день знову перекриватимуть вулиці в Шепетівці. Сьогодні ж з офісу Пер­шо­го на­ці­ональ­но­го аг­рарно­го ко­опе­ра­ти­ву до людей так ніхто і не вийшов.

Останнє редагування 14 грудня 2017, 01:14

Відео

0
репостів
0
репостів