Версія для друку
Розділ Події

Андрія Карпенка взяв на поруки колишній регіонал, а Шепетівці знову загрожує "холодомор"

Автор 08 грудня 2017, 18:39

Доки останні дні в Шепетівці було відносно тихо, у Черкасах вирували події, адже вчора там відбувся суд, на якому обирали запобіжний захід засновнику ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" та ТОВ "Сміла Енергоінвест" Андрію Карпенку.

Після доволі довгого засідання, близько півночі, Придніпровський районний суд міста Черкаси відмовив в задоволенні клопотання слідчого, погодженого прокурором, про обрання підозрюваному в організації злочинної схеми з привласнення коштів, отриманих від споживачів за постачання теплової енергії  запобіжного заходу -  взяття під варту з можливістю внесення застави на суму завданих збитків в розмірі 38 млн. 530 тис. грн. Слідчим суддею підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки народного депутата України Івана Фурсіна. Це особливо обурило Смілянських активістів, тому що на час засідання картка нардепа голосувала у Верховній раді. 

Рішення збурилдо присутніх людей, адже через Андрія Карпенка та його підприємство, Сміла періодично сидить з холодними батареями. Більше того, сміляни стверджують, що були вже неодноразові спроби вивезти обладнання з котелень. На знак протесту вони заблокували вихід із суду та запалили шини. Блокування, яке триває з другої години ночі, триває і досі. Апеляційний суд Черкаської області через це тимчасово припинив свою роботу.

«Із шостої по першу годину ночі люди чекали вироку. Після почутого, суд заблокували 50 осіб. Серед них були черкасці та сміляни. Тим часом, Андрій Карпенко сховався у кабінеті судді Сергія Дунаєва. Також суддя Дунаєв хотів вийти з кабінету, але ми йому не дали. Ми хочемо, щоб суддя зробив самовідвід і рішення було переглянуто в законному руслі», – розповідає керівник національного осередку партії «Національний корпус» Дмитро Кухарчук.

Прокуратура Черкаської області категорично не згодна з ухвалою суду про звільнення підозрюваного та застосування зазначеного вище запобіжного заходу, а тому, займаючи принципову позицію, прокурором у кримінальному провадженні на вказане судове рішення внесено апеляційну скаргу.

Орієнтовно розгляд апеляції має відбутись у вівторок.

Тим часом, у нашому місті ПАТ «Шепетівкагаз» погрожує вже у вівторок відрізати від газопостачання всі котельні міста.

13 листопада 2017 року працівниками ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» було запущено в експлуатацію газоспоживне обладнання (теплогенеруючі установки) та до цього часу здійснюється несанкціонований відбір природного газу у значному об’ємі. Щоденно обсяги протиправно відібраного із газорозподільчої мережі природного газу становлять 40,4 тис.куб.м. на суму 803137,82 грн. Станом на 15.12.2017 року загальний обсяг протиправно відібраного із газорозподільчої мережі природного газу становить 17540933,51 грн.

Сьогодні о 09:00 в приміщенні Шепетівської місцевої прокуратури відбулась нарада за участю керівників ПАТ «Шепетівкагаз», ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», Шепетівської міської ради та Шепетівської місцевої прокуратури на якій було обговорено всі можливі шляхи виходу із критичною ситуації, яка склалась у місті Шепетівка. В ході наради було визначено ряд завдань які всім присутнім потрібно виконати у найкоротші терміни, оскільки в разі не вирішення питання виділення номінацій (лімітів) природного газу ПАТ НАК «Нафтогаз України» для ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» до 12.12.2017 року, ПАТ «Шепетівкагаз» змушене буде здійснити механічне від’єднання всіх котелень ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» .

Останнє редагування 08 грудня 2017, 19:27

Відео