Розділ Події

Народне Віче матиме завтра логічне продовження на сесії міської ради

Автор 05 листопада 2017, 17:04

Третього листопада на площі Тараса Шевченка перед міськвиконкомом відбулось Народне Віче, люди хотіли дізнатись коли в їх домівках нарешті з'явиться довгоочікуване тепло. 

Пер­шим взяв слово місь­кий го­ло­ва Ми­хай­ло По­ло­дюк. Він повідомив громаді, що він разом із своїми заступниками щойно приїхали із обласного центру, де взяли участь у засіданні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про результати цієї комісії ви могли вже прочитати на сторінках нашого сайту. Якщо коротко, підсумувати, то одноосібну відповідальність за зрив опалювального сезону несе ТОВ "Шепетівка Енергоінвест", адже все що залежало від місцевої влади було виконано. Єдине, що зараз перешкоджає подачі тепла - це борги концесіонера перед НАК "Нафтогаз".

Через пів години після початку Віче нарешті прийшов ге­не­раль­ний ди­рек­тор ТОВ «Ше­пе­тів­ка Енер­го­ін­вест» Олек­сандр Пус­то­войт, люди зустріли його доволі емоційно. З його слів стало зрозуміло, що борг повертати концесіонер не збирається, завів стару платівку про повернення різниці в тарифах та іншу математичну еквилібристику. Але люди не хотіли слухати його виправдовування, адже дивним чином в Україні опалювальний сезон почався практично кругом, окрім Шепетівки, Сміли та частини Івано-Франківська, де саме працює їх мережа приватних теплопостачальників. 

Далі слово брав кожен бажаючий, не будемо детально переповідати, можете їх подивитись у відео нижче. Всі виступи зводились до того, що приватний теплопостачальник має залишити місто в спокої і перестати грабувати шепетівчан. Людей не цікавить хто скільки кому винен, їх цікавить чому вони платять за тепло, а його немає.

Єдине, що хочеться згадати кремезного емоційного чоловіка, який наприкинці спробував перекинути провину за зрив теплопостачання на органи місцевого самоврядування та закликав їх розігнати, дійшло навіть до штовханини. В щирість його слів вірилось мало, адже навіть якщо відкинути чутки про його участь в охороні ТОВ "Шепетівка Енергоінвест", на нашому відео було зафіксовано дуже показовий момент.

Зверніть увагу на 52 хв 20 сек відео, Олександр Пустовойт скориставшись моментом, тихенько залишає імпровізовану сцену, до нього підходить чоловік спортивної статури і вони вітаються. Тим часом палкий оратор всіляко намагається спровокувати бійку, не віддає мікрофону нікому. Його вгамувати не може навіть поліція, але на 53 хв. 22 сек відео видно, як тільки той самий чоловік, що хвилину тому вітався з Олександром Пустовойтом, взяв за руку провокатора, той відразу підкорився і залишив сцену. Після чого ге­не­раль­ний ди­рек­тор ТОВ «Ше­пе­тів­ка Енер­го­ін­вест» і його оточення залишають Віче. 

Вже згодом знову з'являється заява Олександра Пустовойта, де він згадує за якісь міфічні 7 млн боргу міста, ніби тиждень тому він особисто не визнавав, що боргу немає. 

Зрозуміло одне, коли перекидати відповідальність на місцеву владу більше не виходить, починається відверта брехня та провокації. Адже єдина причина зриву теплопостачання - це борги за газ і нічого іншого.

Завтра, 6 листопада о 10 годині ранку відбудеться сесія міської ради, якщо до цього часу ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" не дасть тепло в домівки шепетівчан, депутати матимуть підстави розірвати договір із приватним теплопостачальником. На наступний же день міський голова поїде до Києва для отримання лімітів газу для Шепетівського комунального підприємства водопровідно каналізаційного господарства, яке в найкоротші строки дасть тепло для шепетівчан.

Закликаємо вас прийти завтра на сесію міської ради і не дозволити її зірвати, адже буде вирішуватись доля Шепетівки. З першими морозами місто може повторити долю Алчевська 2006 року.

Фотозвіт із Народного Віче

Останнє редагування 05 листопада 2017, 18:41

Відео

0
репостів
0
репостів