Розділ Події

Шепетівчани вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Автор 22 травня 2017, 21:17

В неділю, 21 травня, біля меморіальних знаків жертвам політичних репресій по вул. Героїв Небесної сотні, 22-а (колишнього приміщення окружного НКВС СРСР) та по вул. В. Котика, 172-а відбулися масові заходи — мітинг-реквієм та покладання квітів та вінків з приводу — Дня пам'яті жертв політичних репресій.

Заходи відбулися за участі міського голови Михайла Полодюка, першого заступника міського голови Володимира Вихівського, заступника міського голови Наталії Стасюк та секретаря  міської ради Миколи Кикотя.
Також у заході взяли участь депутати міської ради, працівники апарату міської ради, виконавчого комітету та виконавчих органів Шепетівської міської ради, громадські активісти та шепетівчани.

У своєму зверненні до громади міський голова зазначив, що ми маємо пам'ятати та вшановувати тих хто присвятив своє життя боротьбі за незалежну Україну та тих борців, які зараз захищають терени України на сході.

Історичну довідку про хід подій та кількість постраждалих від репресій у Шепетівці, присутнім надав науковий співробітник музею М.Островського, член Національної спілки краєзнавців України – Олександр Лукашук.

Наприкінці, отець Василь Гетьман, настоятель храму святого Миколая Чудотворця (УПЦ Київського Патріархату) провів панахиду за жертвами політичних репресій в Україні.

Завершився захід покладанням квітів до пам'ятного знаку.

Далі присутні провели мітинг-реквієм та покладання квітів та вінків біля меморіального знаку жертвам політичних репресій по вул. В. Котика, 172-а. Після чого настоятель Української Греко-Католицької церкви святих мучеників Бориса та Гліба, отець  Василь Боднар провів поминальну панахиду.

Інформаційний відділ Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів