Розділ Події

Гриців долучився до відзначення Дня Перемоги разом із грузинськими гостями

Автор 11 травня 2017, 19:52

Святкування 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Дня пам’яті та примирення в Грицеві розпочалося з вшанування пам'яті загиблих грицівчан в роки Другої світової війни біля пам'ятника загиблим грицівчанам в центрі селища і покладанням гірлянди пам'яті та квітів від вдячних грицівчан.

В цьому році у параді взяли участь гості з Грузії, які приїхали відвідати могилу свого дідуся та прадідуся грузина Феофана Джакелі, який загинув, захищаючи Гриців.

Голова селищної ради Тіфенбах Людмила Василівна привітала грицівчан з визначною подією та наголосила про єдність всіх українців, провела паралель між подіями 73-річної давності та сучасними. На мітингу з вітальними словами до грицівчан також звернулися: наймолодший учасник АТО Ящук Олександр, від гостей - внук визволителя Грицева генерал-полковник Вахтанг Джакелі.

Під час проведення святкового мітингу лилися патріотичні пісні у виконанні народного аматорського колективу «Грицівчанка» та учениці 11 класу Поліщук Катерини, а з вуст молодого покоління прозвучали до сліз зворушливі слова вдячності. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих. До підніжжя братської могили молодь поклала гірлянди пам'яті з маками і кожен мав можливість вклонитися та покласти квіти.

О 12:00 відбувся святковий концерт у місцевому будинку культури.

За матеріалами Грицівської школи сприяння здоров'ю та Шепетівської Райдержадміністрації

0
репостів
0
репостів