Версія для друку
Розділ Події

У Шепетівці консультували учасників АТО

Автор 25 лютого 2017, 17:51
Центр практичної допомоги захисникам України «Axios» (м. Київ) зустрічався із АТОвцями у Шепетівці. На зустріч прийшло приблизно півсотні АТОвців із Шепетівки і району.
Організувала зустріч громадська організація «Інститут солідарності громад». 

Чи не найбільше турбує воїнів виділення землі й житла. Кілька людей зацікавилися працевлаштуванням, мали запитання й юридичного характеру. Фахівці Центру «Axios» поспілкувалися із усіма охочими.

Не оминули увагою зустріч із АТОвцями й два десятки шепетівських роботодавців. Шукають фахових екскаваторників, водіїв. Дехто із воїнів уже одразу із зустрічі пішов на нову роботу.

"Загалом зустріч минула дуже жваво, люди не мовчали, говорили про свої проблеми. Дякую усім, хто прийняв участь в зустрічі. Люди навіть відпрошувалися із роботи, аби дізнатися про свої права. Ми сподіваємося, що така співпраця між Центром «Axios», нами й воїнами буде і надалі", - поділилася своїми враженнями керівник Шепетівського відділення ГО «Інститут солідарності громад» Ірина Топчій.  

22 лютого - перший день спільного проекту із Центр Axios. Це громадська організація, створена для підтримки й соціальної інтеграції, зайнятості та професійного зростання демобілізованих захисників України та їхніх сімей. Фахівці центру побували в Славуті, зустрілися із людьми, що воювали. Воїни АТО мають чимало запитань. Зокрема, щодо надання земельних ділянок, забезпечення їхніх прав на працю, пільг учасникам АТО чи отримання відповідних документів. 

"Людям болить, що їх не до кінця почули. Учасники АТО не повністю отримали те, що їм належить. Зокрема, чимало запитань є власне щодо профілю роботи Центру "Axios", тобто надання кваліфікованої допомоги у пошуку роботи для колишніх солдатів. Ми зі свого боку теж підтримуємо воїнів, допомагаємо їм як можемо", - розповідає представник ГО «Інститут солідарності громад» Людмила Васильєва.
Останнє редагування 25 лютого 2017, 18:12