Розділ Події

Шепетівка вшанувала своїх Героїв

Автор 22 лютого 2017, 19:15
20 лютого третій рік поспіль в Україні відзначається, як День Героїв Небесної Сотні. Вчора, 21 лютого віддати належну шану патріотизму та мужності громадян, які постали на захист прав і свобод людини, національних інтересів української держави шепетівчани зібралися в міському будинку культури.

У заході взяли участь секретар міської ради Микола Кикоть, дружина Героя України Надія Дзявульська, їх дочка Оксана, родини загиблих учасників АТО, депутати міської ради, представники виконавчого комітету, посадові особи місцевого самоврядування, представники громадських та релігійних організацій, педагоги, учні тощо.

На початку урочистостей до присутніх на зібранні шепетівчан звернувся секретар міської ради.

«Небесна сотня заплатила за свої переконання найвищу ціну – віддала життя. Вони не прагнули ставати героями, вони просто йшли на Майдан за покликом серця, душі і з переконанням, що на Україну чекає світле майбутнє.

У цей день я прошу згадати тих, хто загинув у боротьбі за кращу Україну – Героїв Небесної Сотні та Героїв, що полягли на Сході України. Кожен з нас має пам'ятати, що саме завдяки їм ми не втратили державність. Їх жертва не має бути марною. Кожен має змінитися. Змінюючи себе, ми змінюємо Україну» — зазначив Микола Юрійович.

До присутніх також звернувся учасник Революції Гідності та подій на вулиці Інститутській — Володимир Бученко.

Під час вшанування було згадано вбитих Героїв Небесної Сотні, військовослужбовців, які загинули в неоголошеній війні на Сході та вшановано хвилиною мовчання. До могил загиблих шепетівчан були покладені квіти.

Далі відповідно до рішень 56 сесії міської ради 6 скликання від 31 липня 2014 р. № 7 та 19 сесії міської ради 7 скликання від 31 січня 2017 року № 33 родинам загиблих були вручені відзнаки «Почесний громадянин міста Шепетівка», які були посмертно присвоєні: Миколі Дзявульському, Ігорю Ляшенкові, Ярославу Давидову, Максиму Ковалю, Ярославу Кревогубцю, Валентину Драчуку, Олександру Тимошишину, Андрію Біленькому, Володимиру Шевчуку.

По завершенні урочистої частини відбувся тематичний концерт приурочений Дню Героїв Небесної Сотні, який нагадав нам про тогочасні події.
Інформаційний відділ Шепетівської міської ради
0
репостів
0
репостів