Розділ Події

Вшанували пам'ять Ярослава Кревогубця

Автор 20 лютого 2017, 21:34
19 лютого, відбулось вшанування Ярослава Кревогубця - учасника бойових дій в зоні АТО, який загинув захищаючи Батьківщину. Двадцятип'ятирічний шепетівчанин проходив службу у складі 90-го батальйону та загинув під Донецьком 22 лютого 2015 року в ході проведення антитерористичної операції.

В місцевому краєзнавчому музеї зібрались рідні воїна, його побратими з усіх куточків України, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій та небайдужі шепетівчани, щоб віддати шану герою. Серед учасників заходу був і міський голова Михайло Полодюк. Михайло Іванович звернувся до рідних зі словами вдячності та співчуття.

На превеликий жаль, в музеї розміщена вже чимала еспозиція присвячена нашим землякам, які віддали свої життя за Україну. Науковий співробітник краєзнавчого музею Лідія Юхимович  ознайомила присутніх із історією кожного воїна. Після чого, матері Ярослава Кревогубця було вручено медаль «Сильні духом».  Учасники памятного заходу поклали квіти до меморіальної дошки з портретами загиблих учасників бойових дій в зоні АТО біля районної державної адміністрації.

Далі автобусами, всі вирушили до Шепетівського технікуму Подільського державного аграрно-технічного університету де поклали квіти до куточка памяті присвяченого загиблому воїну та знову лунали добрі слова про Ярослава.

До памятної дошки, яка розміщенна в НВК № 1 - рідній школі Ярослава Кревогубця, поклали квіти. Найтеплішими спогадами про нього поділились його рідні і друзі, також, висловилися директор школи та вчителі.

Далі вшанували пам'ять воїна поклавши квіти до памятної дошки на вулиці Ярослава Кревогубця біля Залізничної лікарні та вшанували загиблих шепетівчан на Алеї Слави.

Завершився  цей день покладанням квітів до могили героя на міському кладовищі та  громадською панахидою за загиблими учасниками антитерористичної операції, яку провів настоятель Української Православної Церкви релігійної громади святих мучеників Віри, Надії, Любові і Софії Шепетівської єпархії Української Православної Церкви Митрофорний протоієрей Анатолій (Вересюк).
Інформаційний відділ Шепетівської міської ради
0
репостів
0
репостів