Розділ Події

Шепетівчани відзначили День Гідності і Свободи

Автор 25 листопада 2016, 22:30
21 листопада 2016 року Шепетівка разом з усією Україною відзначала День Гідності та Свободи. З цієї нагоди на площі Тараса Шевченка відбувся мітинг, за участі представників міської влади на чолі з міським головою Михайлом Полодюком, та громадськості. Участь в заході взяли представники трудових колективів, діти, молодь, студенти, учасники «Революції Гідності» та бойових дій у зоні АТО. Про деталі заходу розповіла прес служба міської ради.
З короткою промовою до присутніх звернувся активіст, учасник Євромайдану в Києві, Вячеслав Кучерук, який нагадав всім революційні події та ціну, яку було заплачено за можливість жити у вільній демократичній державі. Проникливо звучали слова пісні «Заспіваймо пісню за Україну» у виконанні гурту «Тіамо», та рядки авторського віршу, який продекламувала учасниця літературної студії «Доля» - Галина Олійник.

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні і українських воїнів, які загинули в ході війни на Сході нашої держави. Після мітингу відбулося покладання квітів до могил Героїв.

Ця дата встановлена указом Президента України на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року), а також з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття.
0
репостів
0
репостів