Розділ Події

Рятувальники провели масштабне практичне тренування

26 серпня в Шепетівці відбулось практичне тренування із розгортанням Зведеного пожежно-рятувального загону. Основною метою проведення заходу була перевірка готовності техніки та особового складу до виконання заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Про її деталі розповів ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.
На місці розгортання наметового містечка були створені пункти приймання та розподілу особового складу й техніки, які прибули на комплектування зведеного загону. До того ж, для бійців були створені пункти харчування, приготування їжі, медичної та психологічної допомоги.

Практичне тренування з розгортанням Зведеного пожежно-рятувального загону має на меті відпрацювання роботи особового складу територіальних підрозділів Головного управління, які задіяні у розгортанні та роботі пунктів приймання й розподілу особового складу та техніки, злагодженості їхньої роботи у складі Зведеного загону, перевірка технічного стану пожежної, аварійно-рятувальної, інженерної та спеціальної техніки й оснащення, проведення інструктажів з особовим складом, формування похідної колони задіяної техніки та її рух  до місця умовної надзвичайної ситуації.

Далі за командою начальника зведеного загону Володимира Панасюка рятувальники відпрацювали декілька практичних завдань, які передбачають спільні дії на пожежно-рятувальній техніці. Після цього була сформована похідна колона, котра після виконання усіх організаційних заходів успішно відбула до місця умовної надзвичайної ситуації.

Загалом захід пройшов успішно. Підводячи підсумки, керівник практичних тренувань, заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Петро Сибіга відмітив готовність особового складу діяти за призначенням, утримання техніки в належному стані, а організація зв’язку забезпечена на якісному рівні.
Такі тренування дозволяють особовому складу набути практичного досвіду у взаємодії структурних підрозділів ДСНС області та діяти більш упевнено під час ліквідації різних надзвичайних ситуацій

Відео

0
репостів
0
репостів