Розділ Події

Шепетівський топогеодезичний центр відзначив своє 75-річчя

Автор 12 липня 2016, 23:57
7 липня у день народження частини, було чимало вітань від багатьох гостей  ювілейного заходу, представників місцевої влади, ветеранів частини, усієї шепетівської громади. Про деталі заходу повідомляє прес служба Шепетівської міської ради.
Загін було створено у далекому 1941 році, він прийшов бойовим шляхом Карельського, Волховського фронтів, від Кенігсберга до Кракова у роки Другої світової війни. Військовослужбовці брали участь у бойових діях в Афганістані, виконували миротворчу місію в Іраку. Сьогодні шепетівські топографи з честю виконують бойові завдання у зоні АТО. Майже 60 відсотків особового складу топогеодезичного центру отримали бойовий досвід на Сході, а 57 його військовиків є учасниками  бойових дій у зоні АТО.

Сьогодні Шепетівський топографічний центр — важлива ланка обороноздатності нашої країни, адже він є унікальним, бо виконує важливе військове завдання – своєчасно забезпечує Збройні сили України топографічними картами.

Окрім цього, військова частина виконує і завдання з розвитку державних та спеціальних геодезичних мереж, обстеження та відновлення геодезичних пунктів, оновлення та оперативного виправлення топографічних карт за матеріалами аерофотозйомки з подальшими польовими обстеженнями, складання і підготовки до видання спеціальних карт і фотодокументів місцевості тощо.

З найкращими побажаннями до військовослужбовців частини-ювіляра звернулись міський голова Михайло Полодюк, голова райдержадміністрації В'ячеслав Петров, від імені народного депутата України Романа Мацоли — його помічник Ірина Топчій, командир військової частини тощо.

«За всі роки дислокації військової частини тут проходило службу дуже багато людей. Військові здійснили вагомий внесок у розбудову частини. Ось чому громада хвилювалися, коли частину скорочували. Теперішнє відродження частини стає великим здобутком. Сподіваюся, що спільними зусиллями ми подолаємо ворога, і військова частина перейде на новий рівень управління» — зазначив Михайло Іванович.

Наприкінці представник Головного управління оперативного командування, полковник Геннадій Піонтковський, зачитавши вітання командування з визначною для топографічного центру подією, вручив командиру в/ч А 4127, полковнику Олегу Чернецькому відзнаку начальника Генерального штабу ЗСУ «Слава і честь», військовослужбовці топографічного центру були удостоєні почесних нагрудних знаків начальника Генерального штабу «За доблесну військову службу Батьківщині», «За досягнення у військовій службі» І та ІІ ступенів та «За взірцевість у військовій службі» І та ІІ ступенів. Численною була когорта військових топографів, відзначених Почесною грамотою Шепетівської міської ради.

На цих же урочистостях військовослужбовці, які виконували свій військовий обов'язок на Сході країни, разом із командиром отримали нагрудний знак «Учасник АТО».
Фотозвіт із святкування

Відео

0
репостів
0
репостів