Розділ Події

Губернатор Закарпаття звинувачує Шепетівський лісгосп у контрабанді лісу

Автор 07 червня 2016, 23:14
Геннадій Москаль просить прем’єр-міністра України відкликати із Закарпаття вагони з «паливною деревиною», які блокують прикордонні залізничні станції. Про це йдеться на офіційному сайті голови Закарпатської обласної державної адміністрації.
На сьогодні на прикордонних залізничних станціях «Чоп» та «Батєво» в Закарпатській області накопичилося 169 залізничних вагонів із лісом, готових до відправки на експорт у країни Євросоюзу. Усі вагони завантажені кругляком, який по документації проходить як паливна деревина. Відправники лісу – державні підприємства лісового господарства з усієї України, серед них і ДП "Шепетівський лісгосп".
Жоден із закарпатських держлісгоспів деревину на експорт не вивозить. Один із отримувачів лісу, який накопичується на залізничних станціях, – фірма в Празі (Чехія), заснована громадянами Росії, котрі після запровадження санкцій Євросоюзу проти Росії взялися вивозити за кордон український ліс. Однак через Закарпаття так звані паливні дрова у вигляді кругляку за кордон не пропускаються й пропускатися не будуть.
Геннадій Москаль направив прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману телеграму з проханням вплинути на ситуацію й дати вказівку Державному агентству лісових ресурсів України відкликати вагони з лісом із Закарпаття.
Останнє редагування 09 червня 2016, 14:37
0
репостів
0
репостів