Розділ Події

Новий склад виконкому провів своє перше засідання

Автор 28 березня 2016, 21:43
Перше засідання виконавчого комітету провів міський голова Михайло Полодюк. На початку засідання він представив кожного члена виконкому. Нагадаємо, що з п'ятнадцяти членів виконкому, депутатським корпусом було затверджено дванадцять.
Серед членів виконкому представлені лідери громадських організацій, очільники найбільших підприємств міста, провідні фахівці місцевого самоврядування.

Опісля цього вони розглянули 22 запланованих питання та 2 нагальних питання, які включили до порядку денного у зв'язку із першочерговою важливістю їх вирішення для інтересів жителів міста.

Серед головних питань: затверджено розклад руху автобусів по місту Шепетівка, зокрема, по маршруту №4 «Залізничний вокзал – Автостанція» з корегуванням руху на 5 хвилин, аби врахувати інтереси громади; встановлено розпорядок роботи для магазинів та спортивних залів; для приватних підприємців було дозволено встановити десять рекламних щитів терміном на 5 років (із виділенням 20% часу у році для розміщення соціальної та патріотичної пропаганди на рекламних площинах); затверджено тарифи на ритуальні послуги, що надаються комунальним підприємством «ШРЕП», зокрема, і суму коштів, яка буде виділятися із міського бюджету на поховання осіб, у яких немає близьких і рідних.

Окрім того, розглядалися питання видалення дерев по місту Шепетівка. Члени виконкому вирішли голосувати за кожне дерево окремо, а директор державного підприємства «Шепетівське лісове господарство» пообіцяв допомогу та сприяння у висадці нових саджанців - декоративного червоного дуба, кленів і берез по місту та інших видів дерев у міському парку культури і відпочинку.

З метою підвищення ефективності і одночасно економії коштів спеціалісти управління житлово-комунального господарства та з питань регулювання земельних відносин міськвиконкому спільно з директором комунального підприємства «ШРЕП», розробили проект рішення щодо перепараметризації приладів обліку електроенергії на зовнішнє освітлення у місті. Необхідність цього рішення виникла у зв'язку із змінами у законодавстві, відповідно до яких ціни за нічне освітлення наближаються до комерційних цін. Тому, аби не платити утричі більше, було вирішено перевести місто Шепетівка з тарифу «Зовнішнє освітлення населених пунктів» на три тарифи, диференційовані за періодами часу для юридичних споживачів. Дане оперативне рішення дозволить зекономити для міського бюджету понад 300 000 грн. в рік.

Окрему уваги члени виконавчого комітету приділили проблемі засмічення комунального кладовища старою штучною продукцією (вінки та квіти), прибирання якої змушує комунальників наймати додаткові штатні одиниці і 2-3 місяці працювати виключно у цій сфері. Міська влада спільно з комунальниками звертаються до громади Шепетівки з проханням надавати перевагу живим квітам, як це загальноприйнято у провідних державах світу. Адже утилізація (спалення) штучних квітів та вінків забруднює атмосферу міста майже усіма видами отруйних речовин і шкодить здоров'ю шепетівчан.

Останнім рішучим рішенням першого засідання оновленого виконкому стало доручення начальнику управління економіного розвитку розпочати процедуру підготовки, розгляду та прийняття регуляторного акта, який дозволить міській владі проводити очищення центру міста від самовільно встановлених малих архітектурних форм (вагончиків), що псують зовнішній вигляд центральних вулиць, а їх власники не сплачують податків і встановлюють їх без жодних дозвільних документів (наприклад, «Ярмолинецькі напівфабрикати», біля м-ну «Магніт» та ін.).
0
репостів
0
репостів