Розділ Події

У шепетівській бібліотеці згадували визволителів Шепетівщини

Автор 09 лютого 2016, 18:44
9 лютого в читальному залі центральної районної бібліотеки імені М. Коцюбинського пройшла година безсмертя «Уклін тобі, солдате мого краю» до дня визволення Шепетівщини від німецько-фашистських загарбників. Про це повідомили на сайті бібліотеки.
На екрані транслюється хроніка подій героїчної епохи визволення, читальний зал заповнений запрошеними та учасниками заходу.

Ведуча Галина Слюсар в своїй розповіді, разом з запрошеними учнями Судилківської ЗОШ I-III ступенів, пройшлися героїчними стежинами рідного краю. Згадали той страшний день 22 червня 1941 року,коли починалась війна. Понад 30 місяців господарювали в Шепетівці фашистські недолюдки, зруйнувавши місто та винищивши майже половину жителів.

Ірина Поліщук розповіла присутнім про наміри гітлерівців, які викладались в плані «Ост» - плані знищення населення та «освоєння» окупованих територій на сході, а конкретніше фізичне знищення слов’янських народів. Символом знищення євреїв став Бабин Яр, а на Шепетівщині встановлено обеліск євреям, які стали жертвами окупаційного режиму.

Про героїв та визволення Шепетівщини від німецько-фашистських загарбників, про «Шепетівське гетто», концтабори розповів науковий співробітник музею М. Островського Олександр Лукашук.

Запрошений учасник подій Революції Гідності Василь Приходько поділився спогадами про події на Майдані, та згадали як загинув наш земляк Микола Дзявульський.

Орест Юзвенко неодноразово вже був присутній на наших заходах, як учасник АТО, який більше року приймав участь в бойових діях на сході України. Пан Юзвенко розповів нам про проблеми та здобутки нашої армії, про величезну участь народу в цій війні за допомогою волонтерів.

Ведуча згадала імена загиблих земляків у війні сході України, на екрані транслюються їх фото: Ігор Ляшенко, Олександр Мазунов, Ігор Балда, Ярослав Давидов, Максим Коваль, Сергій Оврашко, Андрій Молодика, Ярослав Кривогубець, Сергій Гаврилюк, Василь Кашлаков, Юрій Лабунець, Руслан Скотенюк, Валерій Числюк.

Життєрадісні і товариські, відповідальні та наполегливі-такими їх запам’ятали друзі, такими вони залишаться для нас усіх. Героїв пом’янули хвилиною мовчання.
0
репостів
0
репостів