Розділ Події

Гаряча сесія міської ради. Блокування технікою, зламана рука та розбите обличчя.

21 січня відбулася чергова шоста сесія Шепетівської міської ради. Вона стала певно найскандальнішою за весь час існування цього органу самоврядування, але про все по порядку.
На початку засідання відкрив міський голова Михайло Полодюк. На порядку денному розглянули більше сорока проектів рішень міської ради.

Про затвердження плану роботи Шепетівської міської ради на І півріччя 2016 року доповів секретар міської ради Микола Кикоть. Далі депутати затвердили кошторис на утримання апарату виконкому.

Після доповіді авторів проектів міських програм, депутати затвердили Програму розвитку освіти міста на 2016-2020 роки; Програму зміцнення матеріально-технічної бази закладу охорони здоров'я Шепетівської центральної районної лікарні на 2016 рік; Міську Програму профілактики алкоголізму, тютюнопаління, наркоманії, ВІЛ/СНІДу та інших негативних проявів в дитячому та молодіжному середовищі у м. Шепетівці на 2016-2020 роки; Міську Програму розвитку системи соціальних послуг для сімей та осіб, які знаходяться в складних життєвих обставинах, у м. Шепетівці на 2016-2020 роки; Міську Програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2016-2018 роки; Міську Програму підтримки сім'ї на 2016-2018 роки; Програму підтримки громадських організацій міста Шепетівки на 2016 – 2017 роки; Цільову Програму забезпечення пожежної безпеки населених пунктів та об'єктів усіх форм власності, розвитку інфраструктури підрозділів пожежної охорони у м. Шепетівка на 2016-2020 роки; Програму правової освіти населення міста Шепетівки на 2016-2020 роки; Програму регулювання та розвитку земельних відносин у м.Шепетівка на 2016 - 2018 роки.

Після затвердження програм депутати проголосували за внесення доповнень до Положення про постійні депутатські комісії міської ради VІІ скликання.

Далі керуючий справами виконавчого комітету міської ради Василь Рачук доповів присутнім Про адміністративну комісію при виконавчому комітеті Шепетівської міської ради.

Наступним питанням було внесено зміни до бюджету міста на 2016 рік.

Головний спеціаліст управління освіти Людмила Басистюк розповіла про Програму харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів на 2016 рік. Оскільки уряд відмінив безкоштовне харчування дітей молодших класів у школах депутати міської ради на сесії передбачили кошти на харчування дітей 1-4 класів.

Розглянувши звернення КЕВ м.Хмельницький щодо звільнення від сплати земельного податку, депутати прийняли рішення відхилити надане прохання.

Після звернення групи депутатів про виділення додаткових коштів з міського бюджету у районний бюджет на утримання закладів охорони здоров'я народні обранці прийняли рішення створити робочу групу з депутатів та представників виконкому. Створена група до наступної сесії має вивчити стан речей в Шепетівській ЦРЛ та винести свої пропозиції на сесії щодо фінансування медичного закладу.

Тим часом всі під'їзди до міськвиконкому почали блокуватись великогабаритною технікою ТОВ "Шепетівка Енергоінвест", а персонал почав прориватися до зали. Як виявилось, у зв'язку із прийняттям рішення Рівненського апеляційного господарського суду, який остаточно розірвав концесійний договір із ТОВ "Шепетівка Енергоінвест", депутати мали прийняти рішення про повернення до комунальної власності цілісний майновий комплекс КП «Шепетівське підприємство теплових мереж». Очевидно, що концесіонера такий сценарій не влаштовував і вони спробували зірвати сесію міської ради.

Так от на перепоні натовпу стала охорона та місцева самооборона. Під час штовханини серйозно постраждала активістка самооборони Наталія Герасимчук - їй зломали руку в кількох місцях. Зі слів свідків, основним винуватцем цього нещасного випадку став головний інженер теплопостачального підприємсва Бродюк Ю.О., саме він тягнув та пхав жінку. ЇЇ забрали до лікарні, де під наркозом збирали зламану кістку. 

Міський голова Михайло Полодюк оголосив перерву, але це не зупинило генерального директора ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" Сарнацького В.О. Він самовільно зайняв президію та почав палку промову, щоправда його вже практично ніхто не слухав, депутати вийшли із зали. Почалась словесна перепалка між ним та депутатом Михайлом Верхоглядом. Знову ж таки, зі слів свідків, незрозуміло як, у розмову втрутився депутат та колишній директор ТОВ Пустовойт Олександр, вже за мить він отримав удар по обличчю. На щастя, це був останній прояв насильства і після цього випадку, по завершенні перерви, всі зайняли свої місця і продовжили роботу.

В підсумку депутати вирішили створити комісію з приймання-передачі цілісного майнового комплексу «Шепетівське підприємство теплових мереж» та зобов'язали ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» надати до 25 січня цього року до Шепетівської міської ради перелік майна та відповідну документацію до нього тощо.

Окрім цього, на сесії депутати надали дозвіл міському будинку культури на передачу в оренду приміщення, що перебуває у комунальній власності, встановили пільги з орендної плати за комунальне майно, надали матеріальну допомогу шістьом шепетівчанам, затвердили новий статут Шепетівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства, розглянули земельні питання тощо.
Останнє редагування 22 січня 2016, 22:07

Відео

0
репостів
0
репостів